Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Mica Unire, sărbătorită la CSEI Elena Doamna


La 155 de ani de la înființare, la inițiativa Elenei Cuza, Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Elena Doamna Focșani a fost în sărbătoare, fiind gazda unor manifestări, prin care au fost cinstiți artizanii Micii Unirii. În cadrul proiectului educativ intitulat „Dă-mi mâna, prietene!”, elevii claselor I-IV de la Åžcoala Gimnazială Milcovul, coordonați de cadrele didactice Maricela Ene, Nina Petrescu, Lenuța Buzatu și Carmen Neață, au pășit emoționați la colegii lor de la CSEI Elena Doamna, pentru a se bucura împreună de evenimentul de la 24 Ianuarie. „Coordonați de profesorii psihopedagogi și organizați în ateliere de creație, granițele dintre elevi au dispărut, iar aceștia au realizat colaje, desene, au prezentat în imagini evenimentul unirii, au pus în scenă piesa «Moș Ion Roată și Unirea» și s-au prins în horă. Au înțeles că numai împreună greutățile pot fi învinse, granițele dintre țări și oameni dispar, se pot realiza lucruri mărețe, iar unirea face puterea”, a declarat profesorul George Lefter, consilier educativ CSEI Elena Doamna.
În holul școlii, împreună cu profesorii-educatori, elevii au vizionat filme documentare, au organizat concursuri de cultură generală, au amenajat expoziții de desene și cărți istorice, iar în cadrul unui flashmob i-au invitat pe cei prezenți să se prindă într-o mare horă a unirii.
Prichindeii de la grădiniță au participat și ei la acest eveniment, recitând sub îndrumarea educatoarelor poezii și cântece specifice. De asemenea, au realizat expoziții de desene și au dansat în aplauzele părinților. „Unirea de la 1859 este, poate, evenimentul istoric pe care elevii îl iubesc cel mai mult, momentul din istorie care le este cel mai apropiat de suflet. Activitatea interactivă «Unirea de la 24 Ianuarie» i-a antrenat pe elevii de la clasele IX-XII într-un schimb de informații istorice, reconstruirea granițelor țării la momentul unirii, prezentarea personalităților istorice care au participat la înfăptuirea statului român la 1859”, a mai transmis profesorul George Lefter.
Coordonați de preotul Radu Bîrsă și prof. Cristina Bîrsă, elevii au vizionat prezentări PPT, au vernisat expoziția de lucrări tematice, iar la final s-au prins în horă. La capela școlii, preotul Radu Bîrsă a susținut un tedeum în memoria celor care s-au jertfit pentru actul unirii, aducându-le un pios omagiu. Sala de sport a școlii a găzduit „Cupa 24 Ianuarie” la fotbal, șah și tenis de masă. Elevii de la clasele IX-XII au fost conștienți că prin competiții sportive putem cinsti istoria înaintașilor. Într-o atmosferă de reală competiție și animați de dorința de a câștiga, întrecerile au adus în rândul elevilor buna dispoziție și voia bună. Câștigători la fotbal au fost elevii reuniți în echipa Rapid București, o selecționată a claselor a X-a, la tenis de masă au obținut locul I Jighir Victor și Cristea Corina, iar la șah State Marius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?