Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Dezbateri, spectacole și prezentări de tradiții culinare la Zilele Colegiului Unirea


Elevii și profesorii de la Colegiul Național Unirea Focșani vor serba, timp de trei zile, prestigioasa instituție de învățământ. Astfel, luni se va lansa un nou număr al revistei școlare „Revista noastră”, în Aula „Mihai Eminescu”, apoi vor avea loc activități înglobate sub titulatura „Școala fără ghiozdan”, ocazie cu care vor fi dezbătute teme despre cariera IT&C, competențele digitale și rolul educației din gimnaziu și liceu în această materie, „Laboratorul în valiză” – o demonstrație de utilizare a resurselor ieftine și la îndemână pentru predare/ învățare.
„Școala fără ghiozdan” va continua și marți, când vor avea loc și alte activități, cum ar fi Programarea mașinăriilor automate la îndemâna oricărui elev de la clasa a V-a până la a XII-a. Scratch pentru roboți. Despre IoT; Concursul „Unirea și uniriștii”; Studii și joburi în străinătate – între oportunitate și dezrădăcinare cu Virgil Petrea, medaliat cu aur al Olimpiadei Internaționale de Matematică. Elevii și dascălii lor vor mai vorbi și despre „Unirea rațiunea a făcut-o… din 1866 – Manifestări dedicate împlinirii a 152 de ani de la înființarea Liceului Unirea”.
Carmen Mustață va susține un microrecital, urmat de un recital de muzică militară susținut de Garnizoana Focșani, iar Adrian Istudor va susține un microrecital, după care va avea loc prezentarea cărții și DVD-ului „Unirea 150 de ani – cronicile aniversării”. Și Ansamblul Folcloric „Èšara Vrancei” va fi alături de uniriști în ceas de sărbătoare. În holul central al liceului vor fi prezentate tradiții culinare de sărbătoare. Elevii colegiului vor participa și la un concurs de eseuri, intitulat „Unirea de care avem nevoie acum”.
La zilele Colegiului „Unirea” va participa și „Civic Walking-tour”. De asemenea, elevii și profesorii lor vor participa la manifestările din Piața Unirii, din data de 24 ianuarie, prilejuite de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?