Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

200 de locuri pentru învăţământul medical militar în anul universitar 2018 – 2019


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor de resort din sistemul de ordine publică, apărare și siguranță națională, ai Ministerului Educației Naționale și ai Ministerului Sănătății, au aprobat vineri creșterea la 200 a numărului de locuri pentru formarea medicilor militari în anul universitar 2018 – 2019, informează un comunicat.
Potrivit sursei citate, în anul universitar 2018 – 2019 vor fi 170 de locuri pentru specialitatea medicină generală, 15 pentru medicină dentară și 15 locuri pentru disciplina farmacie. Locurile vor fi repartizate celor două catedre ale Institutului Medico-Militar astfel: București – 70 de locuri pentru specialitatea medicină generală, 15 locuri pentru specialitatea medicină dentară și 15 locuri pentru specialitatea farmacie; Târgu Mureș – 100 de locuri pentru specialitatea medicină generală.
În comunicat se arată că suplimentarea locurilor s-a făcut după identificarea necesităților reale de dezvoltare ale sistemului medical din instituțiile de ordine publică, apărare și siguranță națională, existând acordul rectorilor Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, sub auspiciile cărora se desfășoară activitatea didactică. „Sunt convins că, astfel, vom acoperi eficient deficitul de specialiști în zona medicală și vom reuși ca programele deja asumate pentru sistemul medical militar să meargă mai departe”, a scris, vineri, ministrul Apărării Naționale pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?