Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Handbal – Focșănenii vor participa la triunghiularul de la Odorhei!


•    CSM Focșani 2007 va juca sâmbătă în compania Potaissei Turda, iar duminică vor întâlni gazda turneului
•    Prof. Univ. dr. Alecsandru Acsinte: „Focșaniul este de pe acum un loc special în inima mea!”
 
    Apropierea reluării campionatului Ligii Naționale de Handbal masculin determină echipele din competiție să joace meciurile amicale care să le ajute să-și evalueze nivelul de pregătire și să le permită să facă din mers necesarele corecții ale jocului. Într-o asemenea manieră procedează și CSM Focșani 2007, formația aflată pe locul 10 al clasamentului, dar pe locul al cincilea într-un clasament al posibilelor șase participante la play-out. Focșănenii vor juca sâmbătă, 20 și duminică, 21 ianuarie într-un triunghiular alături de două dintre marile forțe ale handbalului românesc, HC Odorhei și Potaissa Turda.
    În turneul de la Odorhei, CSM Focșani 2007 va întâlni sâmbătă, de la ora 18,0, Potaissa, iar duminică, de la ora 12,00, formația gazdă. Turneul va fi deschis vineri, 19 ianuarie, de la ora 18,00, de partida HC Odorhei – Potaissa Turda.   
    CSM Focșani va avea deci, primele zile cu jocuri după o perioadă de antrenamente fizice intense pe stadionul Milcovul, în Sala Polivalentă și în sala de forță, făcute sub conducerea antrenorului principal, profesorul Viorel Ciubotaru și a prof. univ. dr. Alecsandru Axinte, de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, lector EHF, recent cooptat în colectivul tehnic al echipei. De la antrenamentele focșănenilor au lipsit, din motive întemeiate, antrenorul secund Bogdan Voica și portarul Shota Tevzadze. Bogdan Voica este antrenorul secund al Naționalei de Tineret al României aflată într-un program de pregătire și meciuri amicale iar Shota Tevzadze a participat cu Naționala Georgiei la turneul preliminar  al Campionatului mondial, în Letonia, unde și-a arătat clasa prin evoluții excepționale.

„Focșaniul este de pe acum un loc special în inima mea!”

    Prof. Univ. dr. Alecsandru Axinte a avut o perioadă scurtă de lucru cu handbaliștii focșăneni, dar au fost ședințe de lucru speciale, cu mare intensitate, ca o noutate absolută pentru ei. „Cum i-ați perceput pe jucători în scurtul timp de când sunteți cu ei?”, l-am întrebat pe specialistul în pregătirea fizică Alecsandru Axinte. „În primul rând, sunt plăcut impresionat. Sunt motivați, deschiși la muncă la lucrurile noi cu care am venit în pregătire. Am simțit un feedback foarte bun. Sunt mulțumit că au reacționat foarte bine. Au început să simtă fizic efortul pe care l-au făcut. Le-am promis că vor descoperi niște mușchi noi. Iar la unii dintre ei acești mușchi, care îi vor ajuta foarte mult în jocuri, au și început să se vadă. Voi merge la Odorhei, la turneu și sunt convins că pregătirea pe care am făcut-o împreună își va spune cuvântul în sens pozitiv!” mi-a spus profesorul Axinte.

Sărbătoare de 50 de ani, făcută la Focșani!

    Prof. Univ. dr. Alecsandru Axinte a împlinit 50 de ani marți, 16 ianuarie. I-a sărbătorit împreună cu echipa handbalului focșănean. În aceeași seară, a postat pe pagina sa de facebook: „Astăzi, am petrecut ziua de 16 ianuarie, de dimineață (și după amiază, normal, ora 17,30) în compania unor băieți pe care-i antrenez de ceva zile, a unor băieți pe care i-am simțit, cumva, provocați de ceea ce sunt, ca om, ca antrenor, și sper că, nu în ultimul rând, ca prieten. Da, da, știu că în performanță nu există „prietenii”, doar că un om mi-a demonstrat că a fi prieten cu cei pe care îi antrenezi nu este un păcat. Poate fi un mare avantaj. Drept care cred că noua provocare poate fi concretizată în ce se poate mai bine, dacă vom crede unii în ceilalți!”.
    Am redat partea din postare ce se referă la filosofia profesorului Axinte referitoare la munca abia începută la Focșani. Am discutat la telefon cu profesorul Axinte în timp ce mergea spre Bacău, aseară, plecat spre casă mai devreme decât își propuse după ce a auzit știrile despre codul portocaliu de vreme severă anunțat pentru zona Moldovei. Dincolo de sugestia de a-i vedea postarea de pe facebook, profesorul Alecsandru Axinte mi-a mai spus: „Focșaniul este de pe acum un loc special în inima mea. Este foarte importantă reacția jucătorilor. Dacă ei îmi sunt alături în ceea ce facem împreună – așa cum mi-au arătat, înseamnă că m-au acceptat. Ceea ce este cel mai important!”           

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?