Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

REŢETE VECHI DE 100 DE ANI: Tarte de rhubarbe și Plăcintă cu smântână


    În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm rețetele ”Tarte de rhubarbe” și ”Plăcintă cu smântână” care au fost publicate în volumul ”Dulciuri” (1936), scris de doamna Maria General Dobrescu.

Tarte de rhubarbe

Proporții: 400 gr. făină, 150 gr. unt, 50 gr. untură, sare fină, puțină cremă, lapte și rhubarba spălată. Crema: 1 lingură făină, 1 dl. lapte, un ou și zahăr pudră. Rhubarba se taie în mici bucăți; se face aluatul, se lasă să se odihnească cel puțin 20 minute. Se taie în atâtea bucăți câte prăjitură se vrea. Se acoperă formele de tartă cu cocă, se ung cu ou și se înțeapă punându-se rhubarbele bucăți și crema deasupra. Se coc 20-30 minute și se presară cu zahăr la sfârșit.

Plăcintă cu smântână
Proporții: Foi de ștrudel, un kgr. smântână, 6 ouă, 100 gr. stafide. Se fac foi de ștrudel foarte subțiri și se așază pe o tavă unsă cu unt un strat de 10-15 foi stropindu-se între fiecare cu unt, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele și albușele bătute foarte tare spumă și zahărul, stratul să fie în tavă gros de 3 degete, se pudrează pe deasupra cu zahăr pudră și cu stafide și se pune iar un rând de 15 foi unse cu unt, se lucrează foarte repede, ca să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Cine vrea pune vara câte o vișină, două, sau bucăți crude de prune, fiind foarte bună. Se coace la foc potrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?