Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Turiștii care călătoresc singuri, ”dezavantajaţi” în comparaţie cu cei care se deplasează însoţiţi


Industria turismului ar trebui să facă mai multe eforturi pentru persoanele care călătoresc singure și care sunt afectate de costurile mai ridicate de cazare și asigurare asociate cu serviciile de o calitate mai slabă, conform unui ghid editat de Lonely Planet. Un sondaj realizat de Lonely Planet, la care au participat 4.000 de turiști, a descoperit că peste o treime dintre aceștia (36%) s-au simțit dezavantajați când au călătorit neînsoțiți. Costurile în cazul călătorilor individuale reprezintă cea mai importantă barieră pentru rezervarea unei astfel de excursii în 27% dintre cazuri, cel de-al doilea motiv fiind reprezentat de preocupările legate de siguranță (32%). Peste o jumătate (53%) dintre respondenți au declarat că au fost nevoiți să plătească un supliment la cazarea în sistem single.
În cazul persoanelor care călătoresc neînsoțite, prețurile medii pentru cazare sunt cu peste 50% mai mari, iar costurile asigurărilor de călătorie cresc cu aproape 20%. Cele mai frecvente critici aduse restaurantelor includ serviciile de o calitate mai slabă, amplasarea persoanelor singure în cele mai proaste zone ale localurilor și chiar refuzarea rezervărilor. Patru din cinci persoane (80%) au plecat în călătorii solo sau plănuiesc să facă acest lucru. ”Călătoriile individuale pot oferi o perspectivă și o experiență complet nouă, iar sondajul nostru demonstrează că majoritatea turiștilor se vor afla în această postură la un moment dat în viață”, a declarat Tom Hall, directorul editorial al ghidului ”The Solo Travel Handbook”.
”În ciuda acestui lucru, un procent semnificativ dintre aceștia este de părere că lipsa opțiunilor și creșterea costurilor de călătorie ocazionate de deplasarea individuală îi pune în dezavantaj”, a adăugat acesta înaintea lansării noul ghid specializat al Lonely Planet.
Potrivit unei cercetări realizate recent de asociația de turism ABTA din Marea Britanie, persoanele de peste 65 de ani constituie grupa de vârstă cea mai predispusă la călătorii individuale. ”Demografia călătoriilor individuale s-a modificat dramatic. Astăzi, turiștii singuri provin din toate categoriile de vârstă și din toate mediile și călătoresc însoțiți la fel de des cum se deplasează pe cont propriu. Ne așteptăm ca turismul individual să fie o zonă a industriei de profil care va înregistra o creștere în următorii câțiva ani și dorim să încurajăm companiile să ia în calcul îmbunătățirea modalităților în care vin în întâmpinarea turiștilor neînsoțiți”, a adăugat Hall, citat de Press Association.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?