Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Un vrâncean care a fost împușcat de un polițist, pe care l-a atacat cu toporul, trimis în judecată


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din comuna Răstoaca, care în luna noiembrie a anului trecut a sărit cu toporul la un politist și l-a amenințat cu acte de violență, dar și cu moartea. Gheorghe Claudiu B., de 33 de ani, va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
Conform rechizitoriului, în seara zilei de 10 noiembrie 2017, bărbatul a adresat amenințări cu acte de violență și cu moartea unor agenți de poliție, doi la număr, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Apoi, pe unul dintre agenți, inculpatul l-a amenințat și cu un topor.
Totul a pornit de la un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, prin care s-a anunțat un scandal la locuința unei familii din comuna Răstoaca. Urmare a apelului, cei doi agenți de poliție au plecat către casa familiei în care avea loc conflictul. La intrarea în comuna Răstoaca, polițiștii au fost întâmpinați de apelantă, care le-a spus că are probleme cu fiul și cu nepotul său, dar și că aceștia au lovit-o de mai multe ori. Oamenii legii au mers apoi cu femeia către locuința acesteia din urmă.
La poarta gospodăriei, fiul femeii a încercat să vorbească cu aceasta, făcându-și între timp aparția și nepotul femeii. Discuția a degenerat în ceartă. La un moment dat, bărbatul mai în vârstă a vrut să o lovească pe femeie, moment în care au intervenit polițiștii, care au folosit și un spray lacrimogen. Atunci, spre oamenii legii s-a îndreptat nepotul femeii, care este inculpat în dosar, și în dreptul său fiind pulverizat spray lacrimogen.
Ulterior, oamenii legii au încercat să-l încătușeze pe fiul femeii, iar în timpul în care ei se chinuiau să facă acest lucru, inculpatul, respectiv nepotul, a pus mâna pe un topor, cu care s-a îndreptat spre polițiști. Unul dintre oamenii legii a observat că inculpatul are un topor în mână și și-a avertizat și colegul. Cei doi polițiști  au început să se îndepărteze pentru a nu fi loviți, timp în care inculpatul îi amenința cu acte de violență și cu moartea.
Unul dintre agenți i-a cerut inculpatului să se liniștească, moment în care a și pus mâna pe pistol, somându-l pe inculpat de mai multe ori să se calmeze. Åži bunica acestuia a încercat să-l calmeze, dar nu a reușit sub nici o formă. După ce l-a somat legal pe inculpat, unul dintre agenți a executat două focuri în plan vertical. Nici asta nu l-a speriat pe inculpat, care a continuat să se apropie de oamenii legii având toporul în mână. În acel moment, agentul care a tras focurile în plan vertical a mai executat un foc și în direcția inculpatului și l-a nimerit într-unul din membrele inferioare. În momentul în care polițiștul a tras, inculpatul a strigat „m-ai împușcat”.
Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj medical, care l-a preluat pe inculpat și l-a transportat la spitalul din Focșani pentru a fi investigat. El nu a suferit răni grave, iar după câteva zile a fost externat.
Audiat fiind, el nu a recunoscut că i-a amenințat pe oamenii legii și nici că a sărit cu toporul la unul dintre aceștia. În dosar nu există nici o persoană care să se continuie parte civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?