Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Inspectorii ITM au verificat legalitatea comercializării articolelor pirotehnice


În perioada 01.12.2017- 06.01.2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a derulat o Campanie Națională de verificare a legalității comercializării articolelor pirotehnice. Această acțiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori și care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale și chiar umane, repercusiunile făcându-se resimțite pe o suprafață considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv a fost faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.
De asemenea, în această perioadă persoanele fizice și juridice ce desfășoară activități cu articole pirotehnice se autorizează sau cer viză anuală pentru desfășurarea activităților de comerț cu acestea. În această perioadă, pe teritoriul județului Vrancea, au fost identificați și controlați un număr de cinci agenți economici care desfășurau activități de deținere, manipulare și comercializare a articolelor pirotehnice.
În urma controalelor efectuate nu au fost constatate o deficiențe referitoare la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice.

Inspector șef Eliza Botezatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?