Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Belgia: Serviciile vamale au făcut o captură record de șapte tone de cocaină la Anvers


Autoritățile belgiene au capturat, la 30 decembrie, aproximativ șapte tone de cocaină în portul Anvers, din nord-vestul Belgiei, drogurile fiind ascunse în interiorul unui container plin cu banane, informează miercuri AFP. Aceasta este una dintre cele mai importante capturi de droguri din Europa din 2017. Capturarea drogurilor a fost efectuată de serviciile vamale belgiene.
Controlul containerului cu banane a fost rezultatul unei operațiuni coordonate a serviciilor vamale din Belgia și Olanda. Pentru a determina proveniența și destinația exacte ale drogurilor a fost lansată o anchetă. Valoarea capturii nu a fost precizată. La începutul lunii decembrie, autoritățile spaniole au estimat la 210 milioane de euro valoarea celor 5,88 tone de cocaină confiscate în portul Algesiras, din Andaluzia (sudul Spaniei), într-un transport de banane provenind din orașul columbian Medellin.
Portul belgian Anvers este una dintre principalele căi de intrare în Europa pentru cocaina ce provine din America de Sud, în special din Columbia, Ecuador și Brazilia. În total, în anul 2017 au fost capturate în portul Anvers aproape 38 de tone de cocaină, comparativ cu cele 30 de tone capturate în anul precedent. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?