Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Peste 100 de mii de lei ridicați de polițiști în urma unei percheziții la persoane bănuite de infracțiuni silvice


Material lemnos, bani, înscrisuri și pomi de Crăciun indisponibilizați  în urma celor 33 percheziții efectuate, de polițiștii vrânceni, la bănuiți de infracțiuni silvice, abuz în serviciu și evaziune fiscală.
La data de 22 decembrie a.c., în intervalul orar 6.00-15.00, polițiștii vrânceni au efectuat 33 percheziții domiciliare la domiciliile a 25 de persoane și la sediul a 7 persoane juridice din comuna Câmpuri precum  și o percheziție la un Ocol Silvic. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracțiunile de tăiere ilegală de  arbori, furt de arbori, abuz în serviciu și evaziune fiscală.
În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri și motroferăstraie (drujbe). De asemenea, a fost identificată cantitatea totală de 101,87 metri cubi material lemnos foc, pentru care nu au fost prezentate documente justificative. 35,743 m.c.au fost confiscați valoric, cantitatea de 5,280 m.c. a fost predată unui Ocol Silvic, iar 60,847 m.c. au  fost lăsați  în custodie. Totodată, a fost ridicată în vederea cercetărilor suma de 100.052 lei și au fost confiscați 20 pomi de Crăciun.
La activități au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?