Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Autorii celor patru crime de pe strada Gheorghe Doja, trimiși în judecată; și-au măcelărit victimele cu răngi, coase, cuțite și bâte de baseball


Dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani, comise în vară, a ajuns în instanță. Opt persoane au calitatea de inculpat, acestea urmând să fie judecate pentru omor calificat, tentativă la omor calificat, încăierare și conducere fără permis. Conform rechizitoriului, victimele au fost cele care au mers la casa inculpaților, fiind căsăpite cu răngi, coase, cuțite și bâte de baseball.
 
    Opt persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în dosarul celor patru crime, comise în vara acestui an pe strada Gheorghe Doja din cartierul Bahne a municipiului Focșani. Acuzațiile aduse inculpaților sunt de omor calificat, tentativă la omor calificat, conducere fără permis și încăierare.
    Unul dintre inculpații din dosar este Argint M., de 46 de ani, din Focșani. În sarcina lui s-au reținut infracțiunile de omor calificat și încăierare. Conform rechizitoriului, în noaptea de 27/28 iunie, fiind provocat de patru victime, ce au venit înarmate la domiciliul său, a participat la o încăierare între două tabere, una a victimelor și cealaltă a agresorilor, și a lovit cu o bâtă victima M.T.. Apoi, în mod repetat, a lovit și pe celelalte victime, inclusiv cu un cuțit, în timp ce acestea erau căzute la pământ, intenția fiind aceea de a le suprima viața, lucru care s-a și întâmplat.
    Cel de-al doilea inculpat este Remus M. de 22 de ani, tot din Focșani. Și în sarcina lui s-au reținut aceleași infracțiuni, respectiv omor calificat și încăierare. În plus, el va mai fi judecat și pentru că a condus fără permis. Conform rechizitoriului, provocat fiind de cele patru victime, care au venit la locuința sa înarmate, le-a lovit pe acestea cu o rangă, chiar dacă unele dintre ele erau căzute la pământ. După măcel, el s-a urcat la volanul unui autoturism, însoțit fiind de alți patru inculpați, și l-a condus de la Focșani până la Dumbrăveni, deși nu este posesor de permis de conducere.
    Marian M., de 27 de ani, tot din Focșani, va fi judecat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat și încăierare. Pe 21 mai, în timp ce se afla la târgul de la Tichiriș, comuna Vidra, pe fondul unui conflict mai vechi, a lovit o persoană, aceasta căzând la pământ. Deși victima nu se putea apăra, inculpatul a continuat să o lovească atât cu pumnii cât și cu picioarele în zona capului, provocându-i multiple leziuni traumatice la nivelul capului și o fractură de piramidă nazală. Victima a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Fapta de la Vidra a fost încadrată la tentativă la omor calificat.
    Tot el, în noaptea de 27/28 iunie, provocat fiind de victime, a lovit-o pe una dintre acestea cu o coasă în zona gâtului și a toracelui. De asemenea, le-a lovit și pe celelalte trei victime, care erau căzute la pământ, intenția fiind aceea de a le suprima acestora viața.

I-a înfipt cuțitul în gât uneia dintre victime

    Remus M., de 29 de ani, din Focșani, va fi judecat pentru omor calificat și încăierare. Potrivit anchetatorilor, el l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit în gât și piept pe D. R., dar și pe celelalte victime, care erau căzute la pământ.
    Printre inculpați se numără și Constantin M., de 16 ani. El a lovit cu cuțitul și coasa pe victima M. V. în zona toraco-abdominală. Apoi, cu coada unei coase a lovit victima D. R., care era căzută la pământ.  
    Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea l-au trimis în judecată  doar pentru încăierare pe Maricel M., de 36 de ani, din Focșani. El a participat la încăierarea dintre cele două tabere, lovind cu o bâtă de baseball. În urma anchetei nu s-a putut stabili pe cine a lovit, întrucât victimele primeau, în același timp, lovituri de la mai mulți inculpați, nu doar de la unul.
    Un alt inculpat ce va fi judecat pentru încăierare este Alex Cosmin Ionuț M., de 17 ani. Și el a lovit victimele tot cu o bâtă de baseball, neputându-se stabili pe care dintre ele. În aceeași situație se află și Bogdan M., de 27 de ani. În dosar, mai mult persoane se constituie părți civile, urmând să precizeze la instanță cuantumul despăgubirilor.
    Familiile inculpaților și victimelor locuiesc în același cartier și făceau comerț cu animale. Între membrii celor două familii au apărut neînțelegeri, mărul discordiei fiind tranzacțiile desfășurate. Acesta a fost și motivul altercației din mai, de la târgul de la Tichiriș. De fiecare dată când membrii celor două familii se întâlneau, mai ales în zona Pieței din Bahne, își făceau reproșuri. La această stare conflictuală s-au mai adăugat și problemele apărute între unul dintre inculpați și fiica soților care au decedat. Cei doi au fost căsătoriți și au împreună copii. La un moment dat, pentru că nu s-au mai înțeles, femeia a plecat de acasă cu tot cu copii. Soțul a cerut de mai multe ori să fie lăsat să-și vadă copiii, dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care lucrurile au degenerat, ajungându-se în cele din urmă la crimă.

Cinci dintre inculpați sunt în arest

    Luni, la Tribunalul Vrancea s-a verificat și măsura preventivă pentru cinci dintre inculpați, care se află în arest, măsură care a fost menținută. Pentru un alt inculpat s-a menținut controlul judiciar. „(…) constată ca fiind legală si temeinică măsura arestării preventive a inculpaților Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Bălosu, Mustafa Marian, zis Mamu, Mustafa Remus, zis Mamutu și a inculpatului minor Mustafa Constantin, aflați toți în Arestul IPJ Vrancea, și în consecință menține măsura arestării preventive pentru fiecare dintre aceștia. (…) constată ca fiind legală si temeinică măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Mihai Maricel și în consecință, menține măsura preventivă a controlului judiciar dispusă și prelungită față de acesta prin ordonanțele procurorului din 06.09.2017 și respectiv 02.11.2017, cu aceleași obligații, pe care le modifică (…) în ceea ce privește organul judiciar menționat (…) după cum urmează: – să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, după caz, cu privire la schimbarea locuinței; – să nu părăsească jud. Vrancea, decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz. (…)”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Vrancea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?