Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO și GALERIE FOTO: Aparatură de ultimă generație în Blocul Operator al Spitalului Județean Focșani. „Este o dotare de lux. Visul nostru s-a împlinit“, spun chirurgii


    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani dispune de aparatură de ultimă generație în Blocul Operator. Intervențiile chirurgicale se vor putea desfășura de acum în condiții normale, iar medicii își vor putea executa actul medical cu ajutorul unei tehnologii de rang înalt. Achiziția meselor de operație, a monitoarelor, a lămpilor, s-a derulat pe o durată de trei ani și a fost posibilă cu sprijinul neîntrerupt al președintelui Consililui Județean, Marian Oprișan. Reabilitarea Blocului Operator, prin care au fost înlocuite uși, geamuri și s-a pus linoleum, a durat aproximativ trei luni, după cum ne-a declarat managerul unității spitalicești, Constantin Mândrilă. „Așa cum ați putut vedea astăzi, în această dimineață, sunt într-adevăr multe schimbări în blocul operator, noi spunem în bine. Am reușit și am renovat blocul operator, am schimbat uși, am schimbat geamuri, am pus linoleum pe jos. Suntem dotați cu aparatură și sperăm că, așa cum ne dorim cu toții, o să avem un act medical la standarde normale și condițiile să fie la standarde normale. Noi credem că am ajuns să avem condiții mulțumitoare. Lucrul acesta sperăm să ni-l confirme și domnii doctori, care sunt beneficiari, împreună cu pacienții, ai acestor condiții”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Constantin Mândrilă.

    Chirurgii Spitalului Județean spun că dotarea Blocului Operator cu noua aparatură este un vis împlinit. „Este o muncă începută din mandatul doctorului Petrea, cu marele sprijin al domnului manager Mândrilă. Este o treabă foarte bună”, a spus dr. Adrian Ciocan, medic șef al secției Chirurgie Generală și al Blocului Operator. Aparatura nouă facilitează munca medicilor și asigură un act medical de calitate. „Blocul operator a fost dotat cu aceste aparate de ultim răcnet, pot să spun, în tehnologia medicală. Avem aceste dispozitive, care se găsesc doar prin clinici și în unele chiar sunt noutăți la ora asta. Toate aceste aparate, de anestezie, de chirurgie facilitează intervențiile chirurgicale, nu mai ai nevoie de ligaturi… Toate acestea fac ca actul medical să se desfășoare în condiții foarte bune, în condiții care ușurează munca noastră și care fac ca și evoluția pacienților să fie foarte bună postoperator. Tot blocul operator este dotat cu aceste aparate. Este chiar o dotare de lux, putem spune. Suntem foarte încântați de asta, domnul director a făcut toate demersurile pentru a ajunge la acest nivel tehnologic. Sperăm ca activitatea noastră să se vadă, fiind ajutați și de această tehnologie de ultimă oră. Până acum vedeam aparatura asta doar pe la expoziții, pe la congresele medicale. Le vedeam, le visam și atât. Visul nostru s-a împlinit acum și este o mare realizare pentru spitalul ăsta”, a spus dr. Liviu Petrea.

     În perioada 1 octombrie 1972- septembrie 1973, când unitatea s-a mutat  din strada Alexandru Golescu în strada Cuza Vodă, noul spital a fost dotat cu utilaje și aparatură modernă, au apărut secții noi, precum cardiologia, terapia intensivă, psihiatria, și s-au creat condițiile care să ducă la o ridicare a asistenței medicale din punct de vedere calitativ. Capacitatea spitalului a crescut de la 610 paturi (cât avea vechea clădire din Str. Al. Golescu în ultimul an de funcționare) la 1095. De-a lungul timpului, Spitalul Județean a suferit mai multe modificări, iar unele secții au intrat pe rând în reabilitare. De data aceasta a venit rândul Blocului Operator să primească îmbunătățiri. „Ar fi fost bine dacă am fi avut niște imagini de acum doi, trei ani, pentru că diferența este extremă. Dacă ați vedea cu ce ruginături, în adevăratul sens al cuvântului, lucram! Acum avem mese, lămpi, care sunt practic vârful de gamă al meselor de operație, al liniei de artroscopie, al lămpilor. Sunt foarte puține spitale, care la ora asta au așa ceva și îmi închipui că a fost un efort foarte mare să se aducă în spital aceste lucruri. Rămâne ca noi să le folosim la nivelul la care sunt și să avem și grijă de ele, că asta este cel mai important, pentru că astea nu se pot lua la fiecare doi ani. Dar cum am lucrat efectiv zece ani cu o rugină, acum lucrurile s-au schimbat. Dacă ați avea niște imagini vechi, ați putea constata cu ochiul liber diferența” a spus dr. Robert Mihăilă, șeful secției Ortopedie.

    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a primit, în urmă cu două săptămâni, aparatură medicală în valoare de 5 milioane de lei. Managerul spitalului, Constantin Mîndrilă, a declarat că Ministerul Sănătății a alocat acești bani ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la ministrul Sănătății. Aceste fonduri vin în completarea unui proiect investițional, susținut tot de Marian Oprișan, ce a vizat dotarea Spitalului Județean din Focșani cu aparatură modernă de specialitate, în valoare de 25 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?