Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Arest preventiv pentru bărbatul care a aruncat cu cuţitul în nepot


Bărbatul din localitatea ieșeană Mironeasa, acuzat de tentativă la omor, fapta fiind comisă în Vrancea, ajunge în arest. Magistrații de la Curtea de Apel Galați au admis contestația procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, după ce bărbatul, care a fost la un pas de a-și omorî nepotul, a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii de la Tribunalul Vrancea.
„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva încheierii de ședință (…) a Tribunalului Vrancea (…). Desființează în parte încheierea de ședință contestată și, în rejudecare: Înlătură dispozițiile privind luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpatul O(…) Mihai- Dispune arestarea preventivă a inculpatului O(…) Mihai, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare efectivă a mandatului de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor (…) Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 13.12.2017”, se arată în hotărârea instanței gălățene.
Bărbatul a fost reținut și propus la arestare la începutul acestei luni pentru o faptă comisă în luna septembrie. Altercația în care a fost implicat a avut loc pe 9 septembrie, între bărbatul arestat, cumnatul său și fiul acestuia din urmă, respectiv nepotul agresorului.
Cei trei, împreună cu alte persoane au venit din Iași în Vrancea, mai exact la Odobești, la cules de struguri. În ziua altercației, muncitorii s-au retras din vie în jurul orei 17.00 și s-au oprit la un bar din Odobești, unde au consumat băuturi alcoolice. Ulterior, au plecat către locul în care erau cazați. În jurul orei 20.00, agresorul a mers la fratele său și i-a cerut bani, motivând că vrea să meargă să mai bea ceva. La plecare, agresorul a luat cu el și un cuțit.
Åžtiind că este agresiv, persoanele care erau cu el s-au gândit să meargă după el și să-l aducă înapoi, fiindu-le teamă să nu comită vreo infracțiuni, mai ales că avea asupra lui și cuțitul. Printre cei care au mers după bărbat se afla cumnatul său și fiul acestuia. Rudele s-au chinuit să-l ia pe agresor de la bar, dar acesta a refuzat inițial. A acceptat atunci când cumnatul său, victimă în dosar, i-a spus că are el băutură la locul de cazare. Pe drum, agresorul, a început să-i înjure pe cei care au venit după el. La un moment dat, autorul a luat-o la fugă, înaintea sa fiind nepotul de 25 de ani, și fără să-i spună nimic, a aruncat cu cuțitul în acesta. Lama cuțitului a ajuns în plămâni, provocându-i pneumotorax. Cumnatul, fără să știe că fiul său fusese deja lovit, a luat-o după agresor în ideea de a insista să meargă acasă. În momentul în care l-a ajuns din urmă, agresorul a aruncat cu cuțitul și în cumnatul său. Acesta a reușit să se ferească într-o oarecare măsură, dar tot a fost nimerit de cuțit în fesa stângă.
Victimele au ajuns la spital, iar nepotul agresorului a ajuns într-un final la un spital din Iași. Inițial, pentru că nu au existat acte medicale, fapta a fost încadrată la lovire sau alte violențe. Ulterior, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în tentativă la omor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?