Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Concert special de Crăciun al Orchestrei de Cameră Unirea


Focșănenii sunt invitați să participe la Concertul Tradițional de Crăciun al Orchestrei de Cameră UNIREA, care va avea loc pe 18 decembrie, începând cu ora 19.00, în sala mare a Ateneului Popular Maior Gheorghe Pastia. Invitați speciali sunt soprana Irina Iordăchescu și tenorul Mario Vasiliu.
„Avem bucuria de a vă invita să luați parte la Concertul Tradițional de Crăciun al Orchestrei de Cameră UNIREA și invitații săi. Așa cum și-a obișnuit publicul la acest moment premergător Nașterii Domnului, manifestarea se dorește a fi o colindă (o vestire) de Crăciun, dar și o urare de An Nou. În acest sens, invitații de onoare ai concertului 2017 vor fi soprana Irina IORDÄ‚CHESCU și tenorul Mario VASILIU. Despre tânăra și talentata cântăreață de operă se știe că este descendenta celebrului bariton Dan IORDÄ‚CHESCU. Are deja o activitate concertistică bogată atât în țară cât și peste hotare, unde a lucrat pe cele mai importante scene cu dirijori și parteneri dintre cei mai însemnați. A fost apreciată la „Scala” din Milano, la Moscova, în Grecia, Belgia și alte „puncte fierbinți” ale muzicii. Pe scena Ateneului focșănean se vor interpreta lucrări tradiționale din creația compozitorilor: César Franck – „Panis Angelicus”, Franz Gruber – „Silent night”, Irving Berlin – „White Christmas”, Sabin Drăgoi – „Colindă”, Pietro Mascagni – Ave Maria, Adolphe Adam – „Noël”, dar și colinde tradiționale românești interpretate „a capella” de cei doi artiști lirici. Partea a doua cuprinde lucrări simfonice și vocal-simfonice ce frecvent se interpretează în concertele dedicate sosirii noului an. Astfel, muzica lui Johann Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kálmán și Leroy Anderson va crea atmosfera destinsă și încărcată de bucurie cu care așteptăm sosirea fiecărui an, a unui nou început, cu speranță de mai bine. Dirijorul orchestrei va fi Vincent Grűger”, se arată într-un comunicat transmis de directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiță.
Biletele pot fi procurate de la agenția de bilete a Ateneului Popular, prețul fiind de 80 de lei. De asemenea, pot fi cumpătare și bilete de 50 de lei, „în funcție de poziția locului în sală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?