Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: O colectă de 600.000 de euro pe Internet a salvat un castel în Franța


Solidaritatea a 7.400 de persoane a ajutat la strângerea a 600.000 de euro printr-o campanie lansată pe internet, deschisă și azi, pentru salvarea castelului de la Mothe-Chandeniers, o impunătoare construcție medievală din localitatea Les Trois Moutiers (sur-vestul Franței), relatează EFE. Fostul său proprietar, octogenarul francez Claude-Alain Demeyer, condiționase cumpărarea de plata a 500.000 de euro, sumă la care s-a ajuns săptămâna trecută și a fost depășită cu 100.000 de euro, care vor fi destinați cheltuielilor derivate din costurile operațiunii.
Altruiști de 45 de naționalități au contribuit cu 50 de euro pentru recuperarea acestui frumos monument din secolul al XIII-lea, care era abandonat. Dintre cei 7.400 de donatori, 6.500 au dat un euro în plus devenind astfel acționari și prin urmare coproprietari ai castelului, fapt ce le dă drept să decidă cu privire la tot ceea ce vizează această clădire. Recuperarea acestei construcții, cu o înaltă valoare arhitectonică pentru diferitele sale stiluri, avea ca dată scadentă Crăciunul în baza unui acord convenit cu proprietarul în octombrie când s-a lansat colecta de fonduri. Având în vedere succesul său, promotorii au anunțat deja a doua operațiune prin care speră să strângă, până în 2020, un milion de euro destinați lucrărilor de renovare și de siguranță, precum și taxelor derivate din cumpărare.
Inițiativa a fost demarată de asociația ”Adopte un chateau” („Adoptă un castel”) și de platforma digitală ”Dartagnans”, care caută modalități de finanțare participativă pentru prezervarea patrimoniului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?