Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Reuniunea Corală 2017, la Ateneul Popular


        Asociația pentru Promovarea Culturii și Mediului ACCORD din Mărășești, în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” din Focșani, organizează cea de-a VII- a ediții a Reuniunii Corale, în data de 9 decembrie 2017, orele 17.00. Proiectul „Reuniunea Corală” s-a dorit a fi un proiect de viitor, astfel, după două ediții realizate în preajma sărbătorilor pascale, cu cântări specifice perioadei, au urmat apoi un șir de ediții desfășurate sub clinchetul cristalin al zurgălăilor care anunțau vesel feeria sărbătorilor de iarnă. Colindele au fost și vor rămâne una dintre cele mai bogate moșteniri primite de la strămoșii noștrii. Acest fapt este relatat atât de cursurile de folclor, cât și de cei care merg din poartă în poartă întrebând sfios „primiți colinda noastră?”. Cu atât mai mult, cu cât îmbrăcăm armonic o colindă, o transformăm coral, păstrându-i esența purității, iar în același timp, cântăm miracolul Nașterii Lui Hristos.
    Astfel, treptat, cu fiecare ediție au luat naștere mai multe colaborări și au ieșit la iveală mai multe formații corale, indiferent de vârstă, atât din urbea noastră, cât și invitați din afara județului, care au încântat auditoriul în serile magice ale reuniunilor corale. Anul acesta, colindătorii care vor urca pe scena Ateneului, vin din Buzău, Odobești, Broșteni și Focșani: Corala Ortodoxă de Copii „Glasul Ingerilor” de la Catedrala „Sf. Mucenic Sava” din Buzău, Corul de copii „Glissando” al Liceului Teoretic „D.Zamfirescu” – Odobești, alături de „Cununa Moviliței”- Vrancea, Corul de copii „Angels” de la Centrul de Zi „Dănuț”, Broșteni – Vrancea,  Corul pe voci mixte „Milcovia” din comuna Broșteni – Vrancea și Grupul Vocal „Accord” din Focșani, care sunt și organizatorii acestui eveniment cultural- artistic, fiind reprezentanții Asociației pentru Promovarea Culturii și Mediului ACCORD. Prezentatorii evenimentului sunt Anamaria Cătănoiu și Mihai Bornaz.
    Așteptăm cu drag publicul vrâncean, în seara celei de-a VII -a ediții a Reuniunii Corale, denumită simbolic „Colinde, Colinde…”, care se va desfășura pe scena Sălii Ateneu din Focșani. Intrarea este liberă!

Verona Calmîș, reprezentant al Asociației pentru Promovarea Culturii și Mediului Accord      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?