Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

15 infracțiuni în incinta unităților de învățământ, în primele 10 luni ale anului


În primele 10 luni din 2017, au fost înregistrate 17 infracțiuni în care au fost implicați elevi, 15 fiind comise în incinta unităților de învățământ și 2 în zona adiacentă. Faptele s-au comis în mediul urban (13) și în mediul rural (4). Pe genuri de infracțiuni, situația se rezintă astfel: 8 loviri sau alte violențe, 8 furturi și o purtare abuzivă, se arată într-un raport prezentat de polițiștii vrânceni în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea (ATOP).
Cu prilejul activităților preventive organizate în zona unităților de învățământ și a verificărilor efectuate la unitățile de alimentație publică amplasate în imediata vecinătate a unităților școlare, au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni la Legea 61/1991 și s-a intervenit la un număr de 9 apeluri prin 112. „Având în vedere necesitatea menținerii constante a unui climat de siguranță în incinta unităților de învățământ și în imediata lor apropiere, efectivele de poliție împreună cu cele ale jandarmeriei și poliției locale au stabilit prin protocoale acoperirea cu efective a zonelor cu risc criminogen, în special în localitățile urbane, unde au permanentizat activitățile de monitorizare, atât la intrarea/ ieșirea elevilor de la cursuri cât și pe traseele de deplasare la domiciliu, în perioada analizată participând zilnic în medie, atât în mediul urban cât și în mediul rural, 152 lucrători, din care 125 polițiști, 17 jandarmi și 10 polițiști locali”, se arată în comunicatul ATOP.
De asemenea, pe parcursul celor 10 luni, în perioada desfășurării cursurilor și a olimpiadelor, lucrătorii de poliție au monitorizat accesul în unitățile de învățământ la intrarea/ ieșirea elevilor, fiind efectuate un număr de 4251 patrulări în zona adiacentă unităților de învățământ. Totodată au fost desfășurate 1241 activități preventive cu cadrele didactice, elevii și părinții, la orele de curs, pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile. Pentru siguranța elevilor și a a cadrelor didactice, în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ au fost organizate un număr de 81 acțiuni pe linia combaterii absenteismului școlar și a consumului de băuturi alcoolice de către minori. Cu această ocazie, au fost depistați un număr de 452 elevi absentând de la cursuri, fiind întocmite informări către școlile de unde proveneau și către Inspectoratul Åžcolar Județean.
Pentru prevenirea criminalității în mediul urban și rural au fost realizate următoarele activități: lunar au fost realizate ședințe pentru monitorizarea situației operative și analizarea activităților desfășurate; au fost întocmite materiale pentru mass-media locală, având drept scop informarea și prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor; au fost tipărite materiale cu caracter informativ – preventiv, respectiv 4200 pliante cu recomandări pentru prevenirea delincvenței juvenile și 600 brățări; au fost organizate 2798 ședințe de prevenire în unitățile de învățământ, la care au participat  24220 elevi, 1839 profesori și 2128 părinți; lunar au avut loc ședințe conform Planului teritorial de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile, la care au participat reprezentanți ai IJJ Vrancea, ISU Vrancea, Instituția Prefectului Vrancea și ISJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?