Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

După ce au depistat un bărbat cu 12 mii de petarde într-un rucsac, jandarmii au găsit și vânzătoarea, care mai avea 25 de mii


Infracțiuni la regimul articolelor pirotehnice constatate de jandarmi

       În data de 05.12.2017, jandarmii din cadrul Jandarmeriei Vrancea au surprins în flagrant un tânăr care deține asupra sa mai multe articole pirotehnice.
       Astfel, într-un complex comercial din municipiul Focșani, jandarmii l-au depistat pe numitul G.D. care avea într-un rucsac 200 cutii materiale pirotehnice inscripționate „Mini 1 Shot” conținânt în total 12.000 bucăți petarde. Din discuțiile purtate cu acesta a reieșit faptul că materialele pirotehnice au fost achiziționate de la o societate comercială din respectivul complex comercial.
       Jandarmii, deplasându-se la societatea comercială indicată de tânăr, au constatat faptul că numita A.A.G. în calitate de vânzător, comercializa articole pirotehnice fără a deține documente de proveniență și fără a fi autorizată în acest sens. La respectiva societate comercială au fost descoperite 24.930 bucăți petarde de diferite mărimi, 464 bucăți artificii și 788 focuri baterii de artificii.

        Jandarmii au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală, persoanele în cauză fiind susceptibile de  săvârșirea infracțiunilor de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, prevăzute de Legea 126/1995, art. 37, lit. a, documentele și articolele pirotehnice  fiind predate Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul  I.P.J. Vrancea.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea
Maior Petrea George

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?