Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Competiții sportive pentru elevii de la CSEI Elena Doamna Focșani și CSEI Măicănești


Sala de sport a Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Elena Doamna Focșani a găzduit activitatea „Festivalul Sporturilor”, parte a proiectului educativ „Sport, Prietenie, Integrare”. Acțiunea a fost adresată elevilor de la CSEI Măicănești și CSEI Elena Doamna, fiind realizată în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea.
Într-o atmosferă de competiție și sărbătoare, participanții au lăsat deoparte emoțiile și au intrat pe teren să joace fotbal, tenis de masă sau șah. Scopul a fost acela de a demonstra că pregătirea pe care o au îi propulsează în fruntea clasamentelor, în funcție de categoria de vârstă, mai exact clasele V-VIII și IX-XII. În deschidere și în pauzele meciurilor, echipa de majorete a școlii gazdă a animat publicul prezent.
Proiectul se derulează în cele două unități școlare încă din anul 2015, iar pentru coordonatori s-a conturat ideea că acest gen de activități sportive constituie un spațiu fără frontiere, unde se leagă prietenii, se creează modele comportamentale care vizează autodepășirea, fairplay-ul, stăpânirea de sine și performanța. Conform datelor furnizate de consilierul educativ profesor George Lefter, obiectivele propuse de coordonatori au vizat menținerea unei stări optime de sănătate, dezvoltarea fizică armonioasă, formarea unui sistem de deprinderi motrice pentru practicarea în mod independent a unor ramuri sportive, oferind șanse egale tuturor participanților la integrarea școlară și socială. „Cu deosebită stimă, mulțumim domnului Daniel Gongu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea pentru amabilitatea de care a dat dovadă acordând premii, medalii, cupe și diplome participanților”, a transmis profesorul George Lefter.
Câștigătorii la secțiunea tenis de masă au fost Marian Ghilea și Răzvan Filote de la CSEI ,Elena Doamna, primul loc, iar pe locul II s-au clasat Viorel Moraru și Voicu Toader de la CSEI Măicănești. La șah, s-au afirmat prin ocuparea primului loc Marius State de la CSEI Elena Doamna și Ionuț Ene de la CSEI Măicănești. Au fost felicitați și Nicolae Răuță de la CSEI Măicănești și Gheorghe Ostafie de la CSEI Elena Doamnapentru ocuparea locul II. În ceea ce privește fotbalul, primul loc a fost ocupat de elevii claselor V-VIII și IX-XII de la CSEI Elena Doamna, urmați de elevii din clasele V-VIII și IX-XII de la CSEI Măicănești.
Coordonatorii proiectului, profesorii George Lefter și Liviu Sorică, au fost sprijiniți în organizarea competițiilor de profesorii Adrian Cincă, Hurmuzache Åžtefan și Pavel Ionel, precum și de Florin Chiper, reprezentant al DJST Vrancea. La festivitatea de premiere, cupele și medaliile au fost oferite de directorii celor două școli, Liviu Sorică de la CSEI Măicănești și Ioana Cherciu de la CSEI Elena Doamna, împreună cu Petronela Bernovici, directorul adjunct. ,,Sportul aduce nu numai distracție și relaxare, dar este și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale, atât de utile în viață. Sportul te învață să fii competitiv, dar corect și onest. Sportul te antrenează să îmbini competitivitatea cu integritatea. Sportul îi învață pe copiii noștri să-și creeze relații interumane de calitate, să socializeze și să se bucure de viață atât în anii de școală, cât și mai târziu, în viața de adult”, a spus la finalul activității profesoara Aurora Lefter, inspectorul școlar pentru învățământ special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?