Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Balul Toamnei“, la Școala Gimnazială Alexandru Vlahuță


Elevii Școlii Gimnaziale Alexandru Vlahuță Gugești au participat, săptămâna trecută, la tradiționalul bal al toamnei, pe care unitatea îl organizează în fiecare toamnă de patru ani încoace. Această activitate face parte din categoria activităților extracurriculare și se desfășoară sub formă de competiție cu tematică legată de anotimpul în care ne aflăm.
Conform datelor transmise de Anca Grecu, directorul unității de învățământ, elevii au putut opta pentru diferite secțiuni, cum ar fi concursul „Artistul toamnei”, în care au fost premiați cei mai talentați pictori ai școlii. De asemenea, s-a organizat activitatea „Sculptură în natură”, în cadrul căreia elevii s-au întrecut în arta de a sculpta bostani. La concursul „Toamna în versuri” au fost recompensați cei mai talentați recitatori. Primii care s-au întrecut în arta de a recita au fost elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 2, îndrumați de învățătoarea Daniela Praja. Mici, dar inimoși, ei au prezentat bogățiile acestui frumos anotimp. 
Deliciul activității l-a constituit competiția culinară „Gusturile toamnei”, la care au fost jurizate cele mai aromate prăjituri. Întreaga activitate a fost punctată de intervenții muzicale ale corului școlii, coordonat de profesoara Adina Suflețel, care a pregătit participanților o surpriză și anume piesa „Pădure nebună”, în interpretarea cu acompaniament live la chitară a elevei Antonia Mirică. În cadrul activității, a cântat și eleva Ștefania Cioară, proaspăta câștigătoare a unui concurs internațional de muzică de la Moscova. 
„Și anul acesta am încercat să oferim elevilor noștri o alternativă la modalitățile de sărbătorire a toamnei, care să se apropie mai mult de specificul poporului nostru, al spațiului cultural românesc. Totodată, ne orientăm permanent spre activități cât mai variate care să le asigure elevilor mediul necesar cultivării și dezvoltării creativității. Mulțumesc tuturor colegilor mei care, ca în fiecare an, nu ezită să contribuie la reușita acestui eveniment”, a spus profesoara Alina Mirică, coordonatorul activității.
De asemenea, directorul școlii, Anca Grecu, a felicitat atât elevii, cât și cadrele didactice pentru implicarea în activitate, subliniind faptul că au dat dovadă de multă sensibilitate, dar și de ingeniozitate în abordarea tematică a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?