Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Handbal, Liga Națională – La 2-3 goluri de lumea bună a handbalului din România!


Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Mocanu – 2 goluri, Sladic – 5, Popovici – 1, Èšuțu – 2, Rață – 1, Hagiu – 1, Gramatic – 1, Ragea – 3, Pătru – 2, Eros – 1, Miroiu, Năstăsie – 2, Moisă, Rotaru.
Politehnica Timișoara: Dascalovski, Păiuș – Cîmpan – 4, Orbovic – 2, Krsto Milosevic – 1, Vuk Milosevic – 2, Neamțu, Lasica, Savic, Ștefan, Marjanovic – 7, Hrimiuc, Șania, Fenici – 6, Santeiu – 1, Uruianu.

    CSM Focșani 2007 a făcut, vineri, 3 noiembrie, în sala Constantin Jude din Timișoara, un joc foarte bun! Adversară i-a fost Politehnica Timișoara, una dintre formațiile din partea superioară a clasamentului, cu o mulțime de jucători străini în lot! Dar ca și în partida cu CSM București, jucătorii pregătiți de profesorii Viorel Ciubotaru și Bogdan Voica au fost tot timpul lângă partenerii de joc, uneori chiar peste ei ca prestație și scor, însă finalul i-a găsit cu un pasiv de două goluri, trei, în Polivalentă, cu bucureștenii.
    Focșănenii sunt, cum se vede, la 2-3 goluri de lumea bună a handbalului românesc, dar nu par pregătiți psihologic să treacă bariera dincolo de care se află masa bogaților! Au făcut primii doi pași, importanți, cu Călărașiul și Constanța, dar acelea au fost evenimente care au pus în gardă toate formațiile din grupul 1-8, cam aceleași în ultimii ani, și care iau foarte în serios meciurile cu CSM Focșani. Cum-necum, și reușesc să evite întâmplările nedorite din partidele cu focșănenii! Mai cu un fluier de arbitru ajutor, mai cu ratări la finalizare ale acestora – cam multe, mai cu șansă! Așa s-a întâmplat și la Timișoara, unde CSM Focșani 2007 a condus cu 3-1, 6-4,13-12, 14-13, 15-14, cât era scorul în minutul 40! Gazdele au recuperat și au trecut în avantaj, au ajuns la 18-16, Gramatic a marcat pentru 18-17 în stilul crawl, dar Timișoara s-a dus la 22-18 când mai erau două  minute de joc. După 22-19, de la focșăneni au marcat Èšuțu, Pătru și Popovici, gazdele făcuseră între timp 23-19, și meciul s-a încheiat cu 23-21.
    Dacă în ceea ce ar fi trebuit să fie beneficul oaspeților sunt incluse cele trei mingi șutate în barele porții excelentului Dascaloski și o lovitură de la 7 metri trimisă în pieptul aceluiași portar, ca și o lovitură de penalitate refuzată ospeților la o pătrundere a lui Mocanu, în ultimele minute, se poate spune, argumentat, cum se vede, că formația focșăneană a avut o foarte bună șansă de câștig vineri seara! De ce nu a fructificat-o, cu certitudine că antrenorii și jucătorii au găsit explicațiile cele mai corecte. De pe margine pare că este vorba despre inabilitatea de a păstra luciditatea în momentele decisive ale meciurilor. Dar asta se poate învăța prin exercițiu! Altfel, echipa are valoarea handbalistică necesară pentru trecerea de bariera despre care am vorbit mai pe la începutul comentariului!     
    Duminică, 12 noiembrie, CSM Focșani 2007 va juca în Polivalentă cu Politehnica Iași.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?