Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

O artistă africană a găsit o modalitate inedită pentru a atrage atenția asupra campaniei #MeToo


O artistă în vârstă de 21 de ani din Coasta de Fildeș a găsit un mod nou, foarte vizibil, de a atrage atenția asupra campaniei #MeToo împotriva hărțuirii sexuale: și-a sculptat părul pentru a reda imaginea unui bărbat care ridică fusta unei femei, relatează Reuters. Laetitia Ky creează sculpturi elaborate din păr pentru a scoate în evidență frumusețea naturală a femeii de culoare, care este subevaluată în domeniul modei și al divertismentului, susține artista.
Când femeile din toată lumea au început să-și împărtășească experiențele de abuz sexual și hărțuire pe social media folosind hashtag-ul #MeToo, ea a știut că dorește să ia parte la campanie. „Ca toată lumea, am văzut femeile care au vorbit public despre aceste lucruri și asta m-a emoționat imens”, a declarat Ky pentru Reuters. „Sper că femeile din toată lumea să se trezească și să se revolte”, a adăugat ea. Laetitia Ky a postat o imagine cu părul său sculptat pe Facebook și Instagram, alături de povestea unei prietene care a scăpat cu greu de un viol. Artista a invitat și alte femei să-și împărtășească poveștile, iar mărturiile au început să curgă, după cum spune Ky.
În Africa de Vest multe femei spun că agresiunile sexuale sunt un fenomen endemic, dar atât de tabu încât riscă să fie marginalizate sau considerate ineligibile pentru căsătorie dacă fac publice aceste experiențe, notează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?