Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Dispută la Liceul Pedagogic din Focșani în legătură cu noul profesor de franceză


O profesoară de limba franceză de la Școala Golești, căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă pe motive disciplinare, era cât pe ce să fie încadrată la Liceul Pedagogic din Focșani. Aceasta ar fi urmat să ia locul titularei catedrei, Nina Bratu, aflată în concediu de creștere copil. Profesoara care a lucrat la Școala Golești este dorită la Liceul Pedagogic de conducerea unității și o parte din corpul profesoral. Ceilalți profesori susțin că nu este oportună aducerea acesteia, care de-a lungul timpului a fost implicată în mai multe conflicte cu ai săi colegi, ba chiar i-a fost desfăcut contractul de muncă de mai multe ori. Ultima oară, profesoara a fost reclamată în luna octombrie a.c., de o colegă de la Golești, care a formulat plângere penală pentru lovire și alte violențe. Profesoarei de fraceză i-a fost desfăcut contractul de muncă disciplinar, decizie care poate fi contestată, fiind în prezent în concediu medical. De asemenea, ea mai are ore și la Popești, unde, la fel, a fost implicată într-un scandal.
Directoarea Liceului Pedagogic, profesoara Felicia Panaite, spune că s-a consultat cu colegii care predau limba franceză și că acum doar se discută variante, urmând ca Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) să ia o decizie. „A plecat o colegă, Nina Bratu, iar noi nu avem un profesor în loc. Am discutat mai multe variante, dar IȘJ în Consiliul de Administrație ia decizia. Eu nu pot pleca de la niște prejudecăți. Știu că doamna are niște divergențe la Golești, dar la Popești nu. Nu am date să anticipez comportamentul doamnei. Am semnale și de la alți colegi care, din precauție, nu vor să vină doamna în școală. Părerile sunt împărțite. În calitate de director nu pot lua această decizie, dar îmi doresc un profesor foarte bine pregătit profesional, echilibrat, un profesor pe care să îl merite elevii noștri, cunoscându-se faptul că elevii noștri sunt copii buni. Pe de altă parte, înțeleg că toți profesorii sunt angajați și nu este ușor să găsești un om bun”, ne-a spus Felicia Panaite.
IȘJ a găsit soluția. Orele de franceză vor fi predate de o profesoară care i-a ținut locul Laurianei Ailincuței, pe perioada cât aceasta a fost inspector școlar general. „Nu știu de unde a apărut acest zvon. Au fost niște soluții discutate. Clasele de liceu se vor împărți între colegii din școală, iar pe clasele mici va veni cineva în completare. Doamna este în concediu medical și când va reveni va merge la școala unde dumneaei predă. Domnul director de la Golești a stopat toată analiza situației și va discuta cu doamna când va reveni din concediu medical”, ne-a spus profesorul Dorin Cristea, inspector general școlar.
În momentul de față, profesoara de franceză se află în concediu medical, motiv pentru care nu a putut fi contactată de reporterii Monitorul de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?