Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Două surori gemene, crescute în familia unor asistenți maternali, ajutate să zâmbească de un medic stomatolog cu suflet mare


Daniela și Ionela Docan, două surori gemene din comuna Broșteni, în vârstă de 18 ani, sunt două tinere care știu ce înseamnă recunoștința și nu se sfiesc să și-o arate. Cele două surori în vârstă de 18 ani au primit în urmă cu 16 ani prima lecție de dragoste necondiționată, atunci când o familie, formată din doi asistenți maternali, a decis să le primească  în sufletele și în casa lor. Daniela și sora sa Ionela se aflau la vârsta de doi ani într-un centru de plasament din Mărășești. Pentru cele două copile viața a luat atunci o altă turnură, iar ele au putut crește ocrotite de căldura unui cămin și de grija părintească a celor doi asistenți maternali. Familia Năstase a însemnat  pentru cele două surori dovada că Dumnezeu nu le-a uitat și că este alături de ele.  Dar dovezile de iubire și de sprijin nu au încetat să apară. Cu puternice înclinații artistice, cele două fete s-au remarcat de-a lungul timpului în cadrul mai multor activități ale Centrului de zi „Dănuț” din Broșteni. Daniela cântă de la vârsta de patru ani la Centrul de zi „Dănuț” și a participat de-a lungul timpului la diferite concursuri, câștigând mai multe premii. Avea însă o problemă care o făcea să-i fie teamă să zâmbească. Din păcate, Daniela și sora ei geamănă au avut de mici necazuri cu dantura… Impresionată de talentul și devotamentul fetițelor, o doamnă cu suflet mare a decis să le ajute să poată zâmbi fără rețineri și a făcut tot ce i-a stat în putință în sensul ăsta.
     Ceea ce urmează este un altfel de mesaj. Este genul de mesaj pe care ar trebui să ne dorim să-l vedem mai des. Ar trebui să ne pese mai des. Următorul mesaj este un mesaj de mulțumire, dedicat unor oameni care știu să fie oameni. „Eu și sora mea beneficiem de tratamente gratuite la doamna doctor stomatolog Corina Condruț din Focșani, pe care am cunoscut-o prin intermediul doamnei Elisaveta Norocea, coordonatorul centrului de zi „Dănuț”. Când eram mai mici, doamna doctor Condruț a făcut voluntariat la noi la Centru și așa ne-am cunoscut. Eu cânt de 12 ani la Centru și la concursuri diferite și aveam mari probleme cu dantura. Din fericire, doamna doctor Condruț a reușit să facă minuni și să-mi repare dantura într-un timp foarte scurt. Acum pot să zâmbesc fără să-mi mai fie teamă și am mai multă încredere în mine atunci când urc pe scenă. După ședințele de tratament, la următorul concurs m-am simțit altfel și am avut succes. Am zâmbit cu dragoste și m-am simțit foarte bine. Vreau să-i mulțumim  pentru că ne oferă aceste consultații gratuite, care nu sunt deloc ieftine, dacă stăm bine și ne gândim. Dumneaei a fost foarte bună cu noi și ne-a ajutat, după ce a aflat de situația noastră”, mi-a spus Daniela.
    Daniela și Ionela au beneficiat anul acesta din partea medicului Corina Condruț de 10 ședințe stomatologice gratuite. „Îi mulțumesc din suflet. Este un om minunat, care dăruiește, fără să aștepte nimic în schimb. Aș vrea ca și alți medici să ia exemplul dumneaei. Într-un timp scurt a făcut pentru noi lucruri minunate. Are răbdare și acordă foarte multă atenție pacienților. Este o plăcere să mergem la doamna doctor și cu ea nu mai simțim teama de stomatolog. De asemenea, vrem să mulțumim și doamnei Norocea de la Centrul de zi „Dănuț” care a mijlocit întâlnirea noastră cu doamna doctor! A fost pentru noi un mare dar”.
    Daniela și sora sa nu se vor opri aici, ci vor înainta cu curaj prin viață. După terminarea clasei a XII-a, fetele își doresc să urmeze facultatea de muzică și, în paralel, să urmeze și cursurile unei facultăți de kinetoterapie. În familia de la Broșteni, Daniela și Ionela se simt iubite. „Ne simțim fetele lor”, mi-a spus Daniela. „Mama și tata au mai avut 16 copii în plasament, dar e o diferență între un asistent maternal care pune suflet și un asistent maternal care doar te hrănește și te ține în casă. Prima casă e acolo cu ei, iar cea de-a doua casă este la Centru, unde de 12 ani venim și facem tot felul de activități”, mi-a mărturisit Daniela.
    Felicitări tuturor celor care au contribuit la buna educație și sănătate a Ionelei și a Danielei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?