Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru cele mai performante firme vrâncene, dar și pentru patronii care au creat locuri de muncă


Cele mai performante firme vrâncene au fost premiate, ieri, în cadrul topului tradițional organizat de Patronatul IMM Vrancea. La evenimentul desfășurat la Resort Laguna au fost prezenți primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, președintele Federației Patronale a IMM-urilor din Regiunea 2 Sud-Est, Marian Filimon, adjunctul șefului Administrației Finanțelor Publice Vrancea, Constantin Grigorică, directorul AJOFM, Marina Danțiș, dar și reprezentantul organizației patronale a IMM-urilor din București, Florea Pîrvu. În cadrul întâlnirii au fost premiate cele mai performante firme, dar și oamenii de afaceri din județ care au avut cele mai bune rezultate, care au creat locuri de muncă sau care au făcut investiții mari. De asemenea, ca în fiecare an, sunt acordate premiile în funcție de ramura de activitate a firmelor, respectiv producție, agricultură/ zootehnie, construcții, confecții textile, exploatarea lemnului, viticultură, comerț, restaurante, turism, servicii, școli de șoferi, farmacii, mase plastice. Printre firmele premiate s-au aflat Rikora, Pandora Prod, Tricotton Junior, Roșca Conf, Zanfir SNC, Vinexport Trade Mark, Marcip, Balcanic Prod, Ray Com Mode dar și producătorii de vin Viticom Panciu și Odovitis Jariștea.
    Prezent la eveniment, primarul Cristi Misăilă i-a asigurat pe micii patroni de susținerea administrației locale și i-a încurajat să vină cu propuneri pe care să le discute la Comisia de Dialog Social a municipalității pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Focșani. „Municipiul Focșani are, în acest moment, foarte multe societăți comerciale de confecții, foarte mari și care aduc angajați chiar și din alte județe, ceea ce pentru noi este îmbucurător. Totodată este și un mare semn de întrebare ce se întâmplă cu focșănenii noștri care au ales să plece peste hotare și să caute un loc de muncă. Noi încercăm să îi ajutăm dar administrația publică nu are pârghiile necesare însă putem asugura facilități tuturor investitorilor. Doresc ca prin Comisia de Dialog Social de la Primărie să primim mai multe sugestii din partea dumneavoastră, a Patronatului și organizațiilor sindicale din acest comitet, să putem aproba hotărâri de Consiliu Local care să vină în sprijinul dumneavoastră atunci când aveți nevoie de a vă crea anumite facilități, anumite posibilități de a vă dezvolta activitatea. Vă felicit pentru activitate și rezultatele deosebite pe care le obțineți”, a spus primarul Cristi Misăilă.
    Președintele Patronatului IMM Vrancea, Ion Roman, a arătat că la festivitatea de ieri a fost premiată munca oamenilor de afaceri, a firmelor care contribuie la bugetul de stat. De altfel, în România sunt mai puțin de două mii de firme mari și câteva sute de întreprinderi mici și mijlocii. Acestea sunt cele asigură dezvoltarea clasei de mijloc din România și oferă flexibilitatea de care are nevoie economia românească. „În județul Vrancea sunt 90 % IMM-uri, de la confecții, agricultură, construcții, servicii, comerț, mecanică fină. Toată lumea lucrează iar cei mai mulți bani se duc în taxe și impozite”, a spus președintele Patronatului IMM, Ion Roman. Acesta a precizat că cea mai mare realizare pentru IMM a fost impozitare cu 1-3% din cifra de afaceri, în funcție de numărul de persoane angajate la firmă și speră în realizarea proiectului parteneriatului public privat care să asigure o dezvoltare a economiei românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?