Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Patru persoane urmărite penal în cazul bărbatului împușcat în lanul de porumb


Patru persoane sunt urmărite penal în cazul bărbatului împușcat într-un lan de porumb, la Bizighești, în seara zilei de 30 septembrie. Este vorba de A.M., M.M., E.V. și C.M.. Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din omor în ucidere din culpă, iar până la acest moment nu au fost luate măsuri preventive în acest caz. Pe lângă infracțiunea de ucidere din culpă, s-au mai retinut și cele de favorizarea făptuitorului, uz de armă fără drept și braconaj.
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea ne-au comunicat că din cercetări a rezultat că în seara respectică, în zona Doaga, a fost organizată o partidă de vânătoare ilegală, în cadrul căreia s-a tras cu arma. Potrivit procurorilor, victima, respectiv un bărbat de 35 de ani, s-ar fi aflat în lanul de porumb cu intenția de a sustrage știuleți. „În cauză s-a dispus începerea urmării penale in rem pentru infracțiunea de omor, cu privire la fapta sesizată în data de 30 septembrie a.c, când o personă a fost împușcată în zona toracică și a membrelor superioare, leziuni în urma cărora victima a decedat. Urmare a cercetărilor efectuate, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în infracțiunea de ucidere din culpă și extinderea urmării penale pentru favorizarea făptuitorului, uz de armă fără drept, braconaj și transportul vânatului sau găsit împușcat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul dobândit fără respectarea condițiilor legale. S-a dispus continuarea urmării penale față de 4 persoane și se fac în continuare audieri și verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Din verificări a mai rezultat că în seara de 30 septembrie a.c., în zonă a fost organizată o vânătoare ilegală, în cadrul căreia s-a tras cu arma, dar și că victima s-a deplasat pe câmp pentru a sustrage știuleți de porumb”, ne-a declarat procurorul Marineala Arginteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
Până acum nu au fost luate măsuri preventive în acest caz și, potrivit unor surse, unul dintre bărbații cercetați are o afacere în zonă, iar la locuința sa s-a făcut o percheziție la o zi după incident. Din imobil, anchetatorii au ieșit cu un sac, în care aveau mai multe probe.

Victima, împușcată în zona inimii

    Bărbatul de 35 de ani, tată a doi copii, a fost împușcat în zona inimii, în seara zilei de 30 septembrie, în timp ce se afla împreună cu un prieten într-un lan de porumb din apropierea satului. Rudele victimei ne-au spus atunci că bărbatul plecase cu amicul său pentru a căuta o vacă rătăcită. În timp ce se aflau în lanul de porumb, cineva a tras și l-a nimerit pe bărbatul decedat în zona inimii. Åži nu s-a tras doar o singură dată, ci de două ori. Imediat ce a auzit focurile de armă și și-a văzut prietenul la pământ, bărbatul cu care victima era a dat fuga în sat și a cerut ajutor. Victima a fost adusă pe brațe de o rudă până acasă și apoi s-a sunat la ambulanță. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului de 35 de ani.
    Imediat după ce s-a anunțat că este vorba despre un bărbat împușcat, la locul evenimentului au ajuns și polițiștii, dar și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și s-au efectuat primele cercetări. Ulterior, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. S-a stabilit că s-a tras cu o armă de vânătoare și cu cartușe confecționate artizanal.
    La o zi după comiterea faptei, anchetatorii au bătut la pas zona, iar mai multe persoane au fost aduse la audieri. La altele, deținătoare de arme, s-au făcut verificări, iar din anumite locuri, cum ar fi o casă din Doaga, chiar s-au ridicat arme la o zi după incident. Percheziții s-au făcut și la câteva zile de la comiterea faptei, în mai multe imobile, fiind ridicate bunuri care, cel mai probabil, i-au ajutat pe anchetatori să dea de cap acestei povești cu final tragic.
    Un cerc de suspecți a existat încă de la început, aceștia fiind și aduși la audieri, numai că niciunl dintre ei nu a recunoscut comiterea faptei. Astfel, anchetatorii au fost nevoiți să adune cât mai multe probe pe care să le prezinte celor care au negat și au dormit liniștiți atâta vreme, știind că un om a murit, chiar dacă nu a fost vorba de intenție.
    Anchetatorii ne-au spus încă de la început că în seara respectivă în zonă nu s-a organizat legal nicio partidă de vânatoare, afirmații dovedite pe parcursul cercetărilor. Rudele bărbatului decedat au spus de la început că știu cine ar fi putut să tragă, făcând referire la faptul că în zonă se organizează frecvent partide ilegale de vânătoare și că aproape de fiecare dată participanții sunt aceeași. Mai mult, rudele au adăugat că un paznic din zonă a și văzut persoanele care au fost la vânătoarea ilegală în seara de 30 septembrie.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?