Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Judecătoarea Daniela Cimpoeru, cercetată de inspecția judiciară și găsită nevinovată de plenul CSM



    Președinta Judecătoriei Panciu, judecătoarea Daniela Cimpoeru, a fost din nou în atenția Inspecției Judiciare și apoi a Secției pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Inspecția judiciară a sesizat Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul CSM pentru săvârșirea unor abateri disciplinare prevăzute de articolul 99 din Legea nr.303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
    Cazul judecătoarei Cimpoeru s-a aflat pe ordinea de zi din data de 4 octombrie a.c. a Secției pentru Judecători în Materie Disciplinară, urmare a amânării pronunțării în ședința din data de 20 septembrie. Acțiunile disciplinare au fost respinse cu majoritate. „Cu majoritate, respinge acțiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Cimpoeru Daniela, judecător în cadrul Judecătoriei Panciu, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. a), c), m), teza a-II-a și t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ca neîntemeiate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în hotărâre. Reprezentanții Inspecției Judiciare ne-au precizat că raportul verificărilor poate fi făcut public abia după ce trec cele 15 zile în care se poate face contestație.
    Nu este pentru prima dată când judecătoarea Cimpoeru este în atenția CSM. Ea a mai dat explicații și anul trecut, dar și în anul 2014. Atunci, CSM a stabilit că judecătoarea a încălcat codul deontologic, după ce și-a chestionat o colegă cu privire la relația pe care aceasta ar fi avut-o cu un avocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?