Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Inspector de la finanțe, trimis în judecată după ce a lovit un copil în incinta Școlii Ștefan cel Mare


Un inspector de la Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vrancea, care în luna aprilie a anului trecut a lovit un copil în incinta Școlii Ștefan Cel Mare din Focșani, a fost trimis în judecată de procurori. Dosarul, în care s-au făcut cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și distrugere, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani la finele lunii trecute. Urmează ca judecătorii să verifice legalitatea sesizării instanței, după care se va stabili și primul termen de judecată.
    În dosar s-au făcut cercetări și pentru distrugere, copilului lovit cu palma de bărbat fiindu-i stricați ochelarii, dar pentru această faptă s-a dat clasare întrucât nu ar fi existat intenție în acest sens. Copilul lovit cu palma a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale, după cum se arată în rechizitoriu.
    La momentul comiterii faptei, între doi elevi de clasa a V-a a avut loc un conflict. Unul dintre ei i-a povestit tatălui cele întâmplate, iar bărbatul a găsit de cuviință să meargă la școală și să rezolve el problema dintre copii. Nu cu vorba bună, ci cu palma. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a intrat atunci în Sala Media a Școlii Ștefan cel Mare și a lovit copilul de clasa a V-a cu care fiul său a avut anterior conflictul. În sala amintită nu era doar băiatul lovit, ci și alți copii și trei cadre didactice. Elevii se pregăteau să vizioneze un film în momentul în care inspectorul de la finanțe a intrat în sală. Polițiștii spuneau atunci că bărbatul ar mai fi lovit și un alt copil, dar s-a stabilit că acest lucru nu s-a întâmplat cu intenție.
    Cadrele didactice nu au avut timp să reacționeze și să-l împiedice pe bărbat să lovească copilul, pentru că totul s-a întâmplat foarte repede. Imediat după incident, directoarea adjunctă a școlii a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiștii de la Poliția Municipiului Focșani, care au făcut verificări și au luat declarații.

„Sincer, eu m-am speriat de părinte”

    Unul dintre profesorii de la Școala Ștefan cel Mare ne-a declarat atunci că nu a văzut când a fost lovit copilul, dar a auzit o colegă în momentul în care a strigat la părinte, spunându-i că nu are dreptul să lovească un copil. „Sincer, nu am văzut scena în mod direct, în schimb am auzit-o pe doamna profesoară (…) strigând la părinte și spunându-i că nu are dreptul să lovească un copil. Dânsa l-a invitat afară, iar în acel moment am reacționat și eu, spunându-i că trebuie să părăsească imediat incinta, întrucât este deja dosar penal. Dânsul mi-a zis că a fost jignit. Eu i-am spus că așa ne mai jignesc și pe noi, dar problema nu se rezolvă bătând, iar apoi a plecat. Încercăm să-i integrăm pe toți. Elevul nu face probleme în timpul orei, nu e obraznic. Acesta a fost un conflict minor între ei (între copilul bătut și fiul agresorului-n.r.), o chestie legată de o tabletă. Băiatul mai solid, cu tatăl violent, se juca pe tabletă, colegul lui i-a spus că nu are voie și l-a împins cu genunchiul. Și atât. Doamna dirigintă a aplanat conflictul. Rămăsese vorba că va veni părintele la școală să discute cu copilul, dar nu se aștepta nimeni să se ajungă la așa ceva. Sincer, eu m-am speriat de părinte când l-am văzut că vine așa, cu ochii injectați. În momentul în care i-am spus că este caz penal și trebuie să părăsească incinta, imediat a cedat și a plecat. Dacă intra în mine, mă făcea praf”, a spus atunci profesorul de educație plastică.

Tatăl agresiv, dat afară din școală

    La rându-i, profesoara de educație tehnologică ne-a declarat că a văzut când elevul a fost lovit de inspectorul de la finanțe. Aceasta a povestit că, inițial, bărbatul a avut o discuție cu elevul agresat, apoi a plecat, după care s-a întors și l-a lovit. „L-am văzut că se îndreaptă spre copilul lui, m-am dus după dumnealui, am asistat la discuție, acesta l-a întrebat ce s-a întâmplat, după care i-a spus copilului agresat că dacă băiatul lui îl lovește va cădea pe jos, fiind mult mai mare decât el. L-am rugat insistent să plece, să vorbească cu doamna dirigintă, că este în școală. Acesta a spus că vine de la serviciu și pleacă la serviciu înapoi. Am insistat să iasă afară, s-a îndreptat către ușă, copiii au venit mai în față pentru a putea vedea mai bine filmul. În timp ce organizam clasa, nu știu cum, într-un moment l-am văzut că îl lovește peste ochi. Deci a făcut vreo 2-3 pași, pentru că elevul agresat a venit în primul rând și nu l-am văzut când a trecut prin spatele meu. Am văzut doar când l-a lovit pe copil peste ochi, după care am mers la el foarte furioasă, am țipat chiar că nu are voie să facă acest lucru, pentru că eu răspund de acești copii, după care a ieșit afară”, a declarat profesoara la momentul incidentului.
    După ce s-a primit apelul prin 112, la fața locului a ajuns un polițistii, iar în urma verificărilor făcute și a discuțiilor purtate cu persoanele prezente la locul incidentului, s-a stabilit că bărbatul a intrat în sală în timpul orelor. Copilului lovit i-au fost distruși ochelarii, după cum au stabilit atunci oamenii legii. Se pare că cele relatate atunci se adeveresc, motiv pentru care bărbatul a fost trimis în judecată și urmează să dea socoteală în fața magistraților de la Judecătoria Focșani.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?