Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bătrân OMORÂT de un adolescent de 16 ani; victima a fost călcată cu picioarele pe cap


Un adolescent de 16 ani, din Urechești, a fost arestat preventiv ieri, pentru omor. Victima sa este un bătrân de 73 de ani, din aceeași localitate.
    Victima a fost găsită fără suflare pe 3 octombrie, pe un drum din localitate, în apropierea postului de poliție. Au existat suspiciuni cu privire la cauzele decesului, motiv pentru care cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală. În urma necropsiei s-a stabilit că bătrânul nu a murit de moarte bună. S-a stabilit că decesul a survenit ca urmare a insuficienței respiratorii acute, consecința unui politraumatism cu contuzie cerebrală, hemoragie subarahnoidiană, inundație de ventriculi laterali, fractură triplă de mandibulă, fractură complexă hioidiană și fracturi costale drepte. S-a concluzionat că leziunile s-au putut produce prin lovire activă repetată cu mijloace dure (pumn, picior).
    În urma anchetei s-a stabilit că bătrânul a fost bătut crunt de un copil de 16 ani. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 3 octombrie, zi în care victima și agresorul s-au întâlnit la un magazin din localitate. Pe fondul unor afecțiuni psihice, adolescentul a început să tragă victima de haine și a lovit-o cu cotul în gură, moment în care aceasta s-a dezechilibrat și a căzut cu capul de beton. Deși bătrânul era căzut, copilul a continuat să-l lovească cu pumnii și picioarele în zona feței, după care a început pur și simplu să-l calce cu tălpile încălțărilor pe cap, gât și torace, până când victima a decedat. La audieri, adolescentul nu a negat fapta.     La întreaga scenă au asistat doi bărbați, audiați ca martori în dosar, care nu au intervenit pentru a-l ajuta pe bătrân.
Miercuri după-amiază, băiatul de 16 ani a fost reținut, iar ieri a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind arestarea preventivă a inculpatului: – S(…) G(…) în prezent aflat în stare de reținere în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului (…) pe o durată de câte 30 zile, începând cu data de 05.10.2017, ora și până la data de 03.11.2017, inclusiv. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?