Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

VIDEO şi GALERIE FOTO: Beneficiile vaccinării și ale unui stil de viață sănătos, promovate de copii


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a organizat, sâmbătă după amiază, în Piața Unirii din Focșani, un eveniment ce a avut ca scop promovarea beneficiilor vaccinării și a unui stil de viață sănătos. La eveniment, denumit  „Vaccinare și mișcare pentru o viață sănătoasă”, au luat parte mai mulți copii de la mai multe școli din municipiu. Ei au fost însoțiți de profesorii de sport, de părinți, sau de bunici. Copiii, dar și trecătorii, au primit tricouri albe și baloane roșii, cu mesaje motivaționale pentru stil de viață sănătos: „Mișcare pentru o viață sănătoasă”, „Eu mi-am vaccinat copilul”, „Ești protejat când ești vaccinat”.
În cadrul acestei acțiuni, copiii au aflat că sedentarismul aparține unui stil de viață nesănătos și poate avea considerabile urmări negative asupra sănătății. Exercițiul fizic sistematic crește calitatea vieții și induce o imagne mai optimistă despre sine și despre viață
După ce dr. epidemiolog Janina Lazăr, din cadrul DSP Vrancea, le-a vorbit celor prezenți despre cât de important este să fii vaccinat și să ai un stil de viață sănătos, aceștia au făcut și o mică demonstrație în acest sens. Ei au alergat, au mers cu bicicletele și au jucat fotbal. La final, participanții au primit diplome.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?