Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primăria Focșani vrea un Logo al municipiului. Este unul din cele 83 de proiecte de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi


Primăria Focșani vrea să organizeze un concurs public pentru realizarea unui LOGO reprezentativ al Municipiului care va folosit în toate formele de comunicare vizuală. Organizarea acestui concurs, condițiile și valoarea premiului vor fi discutate la ședința ordinară a Consiliului Local care va avea loc astăzi. Propunerea primarului Cristi Misăilă este ca autorul lucrării câștigătoare să primească 10 mii lei. Această sumă va reprezenta cesionarea exclusivă a drepturilor de autor în favoarea municipiului pentru folosirea lucrării declarate câștigătoare. La concurs va putea participa orice persoană, cetățean român, care a împlinit 18 ani înainte de 1 octombrie 2017 iar câștigătorul va fi ales în proporție de 75% de un juriu desemnat prin dispoziția primarului și 25% va fi votul publicului. Din juriu vor face parte atât reprezentați ai primarului cât și persoane de specialitate, desemnate de instituții locale, artistice și culturale, facultăți de profil și din partea unor companii de publicitate care au departament de creație. Concursul se va desfășura în perioada 1 octombrie-30 noiembrie 2017, câștigătorul urmând a fi anunțat la începutul lunii decembrie. „Lucrarea câștigătoare va trebui să aibă un concept original, specific, să ia în considerare elementele de tradiție istorică și culturală a municipiului, cu elemente care să aibă în vedere tendințele actuale, să fie ușor de identificat, să poată fi imprimat pe suprafețe mici fără a pierde din detaliile esențiale”, se arată în proiectul de hotărâre.
    Cele mai multe proiecte de hotărâri, 32, care vor fi discutate la ședința de marți se referă la alegerea reprezentanților Consiliului Local în consiliile de administrație ale unităților de învățământ din oraș. Numirea reprezentanților Consiliului Local în consiliile de administrație este o procedură care trebuie realizată anual. Reprezentanții Primăriei au precizat că, potrivit metodologiei cadru, calitatea de membru al consiliului de administrație este incompatibilă cu calitatea de membri în același consiliu de administrație a soțului, soției, fiului, fiicei, rudelor și afinilor pânăla gradul IV inclusiv, primirea unei sancțiuni disciplinare în ultimii trei ani sau o condamnare penală.
    Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani cuprinde 83 proiecte de hotărâri. Consilierii locali vor aproba mai multe documentații tehnice, printre care cele pentru reabilitarea parcurilor Teatru și Nicolae Bălcescu. De asemenea, se va stabili aprobarea participării municipiului Focșani ca partener în proiectul „Soluții Integrate și Replicabile pentru Co-Creare în Orașe Sustenabile” (Integrated and Replicable Solutions for Co-Creation in Sustainable Cities) – IRIS, proiect finanțat de către Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru Inovație și Rețele (the Innovation and Networks Executive Agency – INEA). Este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile iar Focșani este singurul oraș din țară care participă la el.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?