Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Protocol de cooperare între Consiliul Județean și STS pentru registrul agricol în format electronic


Consiliul Județean Vrancea va încheia un protocol de cooperare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) în domeniul serviciilor de tehnologia informației și de comunicații. Protocolul vizează buna derulare a activității pentru două proiecte cu finanțare europeană care au fost deja implementate de Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de proiectele:
    „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul Județului Vrancea, zona Centru”: Bolotești, Broșteni, Cîrligele, Dumitrești, Garoafă, Gură Caliței, Jariștea, Mera, Odobești, Poiana Cristei, Reghiu, Suraia, Timboesti, Vânători, Virtescoiu;
    „Implementarea de soluții informatice integrate – Registrul Agricol – la nivelul Județului Vrancea, zona Nord – Vest”: Bârsești, Negrilesti, Tulnici, Vrâncioaia, Câmpuri, Soveja, Vizantea – Livezi, Nistorești, Păulești, Nereju, Spulber, Paltin, Năruja, Valea Sării, Vidra.
    Obiectivul general al proiectelor constă în crearea unor ansamble de componente hardware, software și comunicații care să participe la fundamentarea deciziei manageriale în UAT-urile partenere, prin implementarea unor sistem informatice integrate, capabile să optimizeze funcționarea structurilor organizatorice din administrația publică locală și care să furnizeze servicii publice on-line către cetățeni/mediul de afaceri/administrația publică. „În cadrul proiectelor menționate anterior, Serviciul de Telecomunicații Speciale a asigurat două canale de comunicații securizate între serverele aflate la sediul Consiliului Județean Vrancea și U.A.T.-urile cu statut de partener. Acest fapt s-a datorat cerințelor de securitate și integritate a datelor existente la nivelul celor două caiete de sarcini aferente procedurilor de achiziție publică ce au avut că obiect realizarea sistemelor informatice. Consiliul Județean Vrancea și-a asumat obligația de a asigura mentenanță sistemelor informatice integrate create și funcționarea permanentă a acestora, pe perioada post-implementare, respectiv 5 ani după finalizarea implementării proiectelor”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Conform Legii nr. 92/1996 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, „Serviciul de Telecomunicații Speciale este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează, conduce, desfășoară, controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și pentru alți utilizatori (…)”.
    Avantajele încheierii unui Protocol de cooperare între Consiliul Județean Vrancea și Serviciul de Telecomunicații Speciale în domeniul serviciilor de tehnologia informației și de comunicații sunt următoarele: Sprijin și asistență tehnică de specialitate în domeniul serviciilor de tehnologie a informației și de comunicații fără costuri; Folosirea în mod gratuit a infrastructurii Serviciului de Telecomunicații Speciale acolo unde această este disponibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?