Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cadrele didactice, chemate la consfătuiri; profesorilor de sport li s-a cerut să antreneze cât mai mulți copii în competiții


În această perioadă, la început de an școlar, au loc consfătuirile cadrelor didactice cu inspectorii de specialitate. Este practic prima întâlnire dintre profesori și inspectori, în care cei din urmă le prezintă cadrelor didactice rapoartele de activitate pentru anul școlar anterior, rezultatele la concursuri și olimpiade școlare, dar și rezultatele de la examenul național de bacalaureat. Totodată se discută structura anului școlar în curs și planificarea concursurilor naționale. Ieri au avut loc consfătuiri la educație fizică, socio-umane și învățământ preșcolar.
La întâlnirea profesorilor de socio-umane, inspectorul de specialitate, profesorul Cătălin Mocanu (FOTO), a început prin a-și felicita colegii cu rezultate deosebite în anul școlar trecut, mai ales că elevii din Vrancea au participat la mai multe olimpiade și concursuri de profil. De asemenea, la socio-umane a fost o rată de promovare de aproximativ 97% la examenul de bacalaureat. „Felicitări colegilor care fac cinste învățământului vrâncean. Vreau să îi felicit pe colegi pentru sesiunea de referate, unde ne-am prezentat la înălțime”, a transmis Cătălin Mocanu.
Inspectorul școlar a ținut să puncteze faptul că în ultimii ani s-a observat o creștere a numărului de elevi care aleg să susțină Bac-ul la Logică. El a precizat că elevii ar trebui încurajați să aleagă și disciplina Filosofie, în contextul în care în acest an se va modifica structura examenului la această materie. O discuție mai amplă a fost pe marginea programei de la clasa a V-a, mai ales că elevii încă nu au manuale, ci doar un compendiu. Orele de educație socială de la gimnaziu au fost un alt subiect discutat de inspectorul Cătălin Mocanu.
Și profesorii de educație fizică și sport din județ au participat la consfătuirea județeană, ce a fost găzduită de sala multimedia a Åžcolii „Åžtefan cel Mare” Focșani, la fel ca și cea de socio-umane. Pe lângă prezentarea raportului anual pentru anul 2016-2017, au fost premiați cu diplome și răsplătiți cu laude profesorii cu rezultate foarte bune la competițiile școlare. Inspectorul de specialitate, profesor Vica Mincă, le-a cerut cadrelor didactice să aibă grijă de bazele materiale din școli. De asemenea, s-a discutat despre manualele de educație fizică și sport introduse din acest an școlar la clasa a V-a.
Un alt subiect dezbătut a fost legat de organizarea cluburilor sportive din județ. La consfătuirea profesorilor de educație fizică și sport au participat și inspectorul școlar general, profesor Lauriana Ailincuței, dar și inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru. Acesta le-a transmis colegilor să antreneze cât mai mulți copii în competiții.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?