Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

„La ora anunțată, lumea s-a adunat ca la urs“. A început repartizarea locurilor de parcare din Sud


Societatea Parking Focșani a început să repartizeze cele peste 1500 locuri de parcare din Cartierul Sud. Împărțirea locurilor de parcare nu s-a făcut fără reclamații din partea focșănenilor proprietari de mașini, nemulțumiți că nu au primit locurile pe care le doreau. Repartizarea locurilor de parcare s-a făcut în urma unei proceduri clare, stabilite prin Regulamentul societății. În prima etapă, în fiecare bloc au fost postate anunțuri pentru a încheia noile contracte de închiriere cu societatea Parking. Ulterior, cei care au depus cereri au fost anunțați inclusiv telefonic să se prezinte la parcarea rezidențială pentru împărțirea locurilor. Reprezentanții Parking au precizat că urmează verificarea dosarelor pentru a vedea dacă sunt respectate toate condițiile impuse de regulamente pentru atribuirea locurilor de parcare. În schimb, unii cetățeni au rămas nemulțumiți de modul în care a decurs repartizarea locurilor. „La ora anunțată, lumea s-a adunat ca la urs. Cine reușea să intre în vorbă cu domnul de la Parking își alegea locul de parcare, acesta bifa în schiță locul respectiv. Dacă intrai în dialog cu funcționarul mai târziu cu două, trei minute, aflai că nu mai sunt locuri. Vreți să faceți ceva corect? Repartizați la fiecare scară de bloc un număr de locuri de parcare unde să poată solicita asta doar persoanele ce locuiesc acolo. Persoanele care nu vor prinde un loc de parcare ce vor face? Le vor duce pe bulevard? Persoanele din alte zone sau localități care vor veni în vizită în cartier unde vor parca?”, ne-a spus un focșănean din cartierul Sud.
    Pe de altă parte, reprezentanții Parking au arătat că au fost situații în care unii cetățeni au renunțat să mai încheie contracte de închiriere a locurilor de parcare atunci când au aflat care sunt costurile. Au fost repartizate locurile de parcare de pe străzile Constructorului, Aleea Stadionului, Aleea 1 Iunie. După verificarea dosarelor urmează semnarea contractelor și primirea plăcuțelor ce vor fi montate la locurile de parcare. „Repartizarea locurilor s-a făcut fără incidente, au fost persoane care au renunțat după ce au auzit de obligațiile pe care le au. Nu am avut cazuri în care numărul de solicitări să fie mai mare decât al locurilor de parcare disponibile. Dacă s-ar ajunge la această situație se va organiza o licitație pentru aceste locuri de parcare”, ne-au spus reprezentanții Parking. Aceștia au precizat că închirierea unui loc de parcare costă 170 lei anual, sumă în care este inclusă și plăcuța metalică ce se montează de către proprietar. Plăcuța are un format standard, cu informații despre numărul abonamentului, a parcării și locului de parcare. Este o diferență totală față de ceea ce era până acum, când existau mai multe formate ale plăcuțelor. S-a ajuns până acolo încât, la verificările efectuate în teren, au fost identificate mai multe tipuri de plăcuțe folosite pentru marcarea locurilor de parcare și care nu corespund cu informațiile referitoare la locuri sau la plățile efectuate. Un calcul aproximativ arată că sunt peste o mie de persoane, care folosesc aceste plăcuțe, ocupă un loc de parcare, deși nu au achitată taxa pentru acesta.

Criterii restrictive la acordarea locurilor de parcare

    Criteriile pentru acordarea locurilor de parcare sunt mai restrictive acum, după ce activitatea a fost preluată de Parking. În primul rând, parcările au fost stabilite pentru fiecare scară de bloc. În al doilea rând, cei care solicită un loc de parcare trebuie să prezinte documente care să ateste că locuiesc, legal, în zona unde solicită locul de parcare dar și că sunt proprietarii autoturismului. „Ca să faci dovada că locuiești în zona respectivă trebuie să ai contract de închiriere sau act de proprietate. Posesorii autoturismelor sunt invitați să depună cererile în vedere atribuirii locurilor de parcare tocmai pentru a face o inventariere corectă a situației actuale. Pentru posesorii care au plătit pentru un loc de parcare până la 31 decembrie 2017, ei sunt așteptați la sediul Parking până la finalul anului pentru a depune documentația privind închirierea locurilor de parcare pentru 2018. Nu îi obligă nimeni să vină acum. Nu trebuie să vină cu contractul de la casă dacă se face dovada că locuiește la adresa menționată. Dar sunt multe situații în care autoturismul este pe numele altui proprietar sau persoanele nu stau la adresa la care vor loc de parcare. De aceea trebuie să ne facă dovada domiciliului. Altfel, poate veni o persoană din Sud și să ceară un loc de parcare la Gară. Pentru a nu greși și a nu crea probleme, trebuie să ne asigurăm că dăm corect aceste locuri de parcare”, ne-a spus directorul Dorian Alexandrescu. Acesta a precizat că fiecare proprietar de apartament primește un loc de parcare dacă deține un autoturism. „Dacă mai rămân disponibile locuri de parcare, se va distribui și al doilea loc de parcare, cu altă taxă, stabilită de Consiliul Local, conform Regulamentului”, a precizat directorul.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?