Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Miliardarul Sir Richard Branson a declarat că insula sa privată din Caraibe, a fost ”complet și profund devastată


Sir Richard Branson a declarat că insula sa privată din Caraibe, a fost ”complet și profund devastată” de uraganul Irma, relatează vineri The Telegraph.
Potrivit miliardarului britanic, întreaga sa echipă aflată de pe insula Necker se află în siguranță după ce s-a ascuns într-o pivniță din beton, însă clădirile și copacii de pe insulă au fost măturate de fenomenul meteorologic extrem.  ”Este un moment traumatizant aici în Insulele Virgine britanice”, a povestit Sir Richard într-un mesaj audio publicat pe site-ul său Virgin. „N-am văzut niciodată ceva asemănător cu acest uragan”, a adăugat el.  ”Necker & toată zona sunt complet devastate. Gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de uraganul #Irma. Mulțumesc pentru ajutor”, a scris omul de afaceri pe contul său de Twitter la 7 septembrie, la ora 20:01.  Șeful Virgin Group i-a sfătuit pe toți cei care se află pe traiectoria furtunii să se pregătească de ce e mai rău, să se adăpostească împreună cu provizii și cu informații legate de procedurile în caz de urgență.
    Sir Richard a mai scris pe Twitter că Virgin a contribuit cu donații pentru insula Antigua și Crucea Roșie Britanică. La momentul trecerii Irma prin zona insulei Necker, alături de miliardar s-a aflat și fiul acestuia, Sam. Acesta a scris pe contul său de Instagram că este ”foarte îngrijorat pentru prieteni și pentru toți cei aflați pe insulele vecine și pentru persoanele aflate pe traiectoria (uraganului — n.r.). ”Căutați un loc sigur! Casele pot fi reconstruite, viețile nu”, a notat acesta. ”Natura ne avertizează din nou cu privire la impactul încălzirii globale. Trebuie să facem mai multe pentru a o combate”, a adăugat fiul omului de afaceri pe rețeaua de socializare. Guvernatorul Insulelor Virgine, Gus Jaspert, a declarat stare de urgență joi noapte. Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, se îndrepta vineri spre statul american Florida după ce a făcut ravagii pe un șir de insule din Caraibe omorând 14 persoane. Cu rafale de vânt de circa 290 km pe oră, ciclonul de dimensiunile Franței a distrus în ultime zile mai multe insule mici din nordul Caraibelor, printre acestea numărându-se Barbuda, Saint Martin și Insulele Virgine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?