Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Vintileasca: Investiții finanțate prin PNDL în valoare de 13 milioane lei


Autoritățile locale din Vintileasca vor realiza patru proiecte de investiții, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 13 milioane de lei. Este vorba de proiectele:
    Crearea și modernizarea infrastructurii de bază, la scară mică, prin construcția rețelei publice de apă uzată și stație de epurare, în cadrul U.A.T. Vintileasca – 5,577,624 lei;
    Construire clădire Centrală termică și schimbare destinație corp B, în școală și grădiniță, Åžcoala Gimnazială „Pictor Mihail Bălășescu” sat Bahnele – 180,035 lei;     Reabilitare Åžcoala Gimnazială „Regina Maria”, corp A și B, sat Vintileasca-2,663,744 lei;
    Modernizare drumuri comunale – 4,744,549 lei.    
    Cel mai mare proiect ce va fi derulat în comuna Vintileasca este cel privind realizarea unei rețele de canalizare și construirea unei stații de epurare în satul Vintileasca.Valoarea investiției este estimată la 5,577,624 lei. Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, a declarat că deja a fost realizat proiectul tehnic și se lucrează pentru obținerea avizelor necesare în special cele date de Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
    De asemenea, primarul Georgel Spătaru a anunțat că săptămâna aceasta va depune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) documentația necesară pentru semnarea contractului de finanțare la proiectul privind modernizarea unor drumuri comunale. „Prin acest proiect vor fi asfaltați aproximativ patru kilometri de drum comunal pe sectorul Bahnele-Bahnele de Jos -După Măgură. Este un drum important care traversează trei sate și care până în acest moment nu a beneficiat de astfel de investiții”, a precizat primarul Georgel Spătaru. Tot în Vintileasca se mai află în construcție un cămin cultural modern, complet utilat și dotat, obiectiv la care finanțarea este asigurată prin Compania Națională de Investiții (CNI).
    Totodată, la Școala Bahnele va fi construită o clădire pentru centrala termică și schimbare destinație corp B, în școală și grădiniță. Valoarea investiției este estimată la 180 de mii lei. Vă reamintim că Primăria Vintileasca a finalizat proiectul de „Reabilitare și extindere Åžcoala Gimnazială Pictor Mihail Bălășescu, sat Bahnele , Comuna Vintileasca”. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3: „Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 3.4: „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.046.210,68 lei. Proiectul a constat în reabilitarea și extinderea Școlii gimnaziale Pictor Mihail Bălășescu -Bahnele, unde au fost realizate următoarele lucrări: reabilitarea și extinderea școlii; refacerea grupului sanitar, refacerea instalațiilor sanitare interioare, instalațiilor termice, refacerea instalațiilor electrice interioare, împrejmuire. În cadrul proiectului a fost montată o centrală termică care deservește întreaga unitate de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?