Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Omagiu pentru Centenar: Școala Nereju a reciclat cel mai mult din România!

La Nereju povestea începută, nu cu multă vreme în urmă, de doamna director Simona Păucă și de profesoara de matematică Mirela Măciucă are continuare în prezent.

Dăinuirea peste ani a unui neam se realizează prin purtarea de grijă a înaintașilor și uneori chiar prin jertfa acestora. Poate mulți nu conștientizează acest lucru. Și noi, generația actuală, ducem o luptă, o luptă pentru ca viața să existe și în viitor. Și copiii și nepoții noștri merită un viitor frumos! Dacă acum mai bine de un veac strămoșii noștri luptau împotriva dominației străine și noi luptăm sau ar trebui să luptăm în prezent împotriva altei dominații, care ne amenință de la zi la zi: dominația gunoaielor! Acest fenomen, născut din cauza ignoranței unora, se răspândește și acaparează locuri ce odinioară erau sursă de sănătate pentru noi, oamenii. Natura este mai fragilă decât pare și fără ocrotirea ei suntem pierduți; noi poate nu, dar cei care vin după noi este posibil să fie condamnați din cauza nepăsării noastre. Suntem obligați să acționăm aici și acum!

Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju luptă pentru un mediu mai curat, un viitor mai bun. Cu fiecare campanie de reciclare încheiată elevii și profesorii consideră că obțin o victorie pentru noi și pentru cei ce vor fi pe acest Pământ. Suntem o școală care luptă fără a obosi cu poluarea și suntem mândri s-o spunem! Campania are loc zilnic, pentru că zilnic avem nevoie de un mediu curat și zilnic elevii nostri trebuie să-și amintească acest lucru!

Se pare că suntem școala care a reciclat cel mai mult din România. În total am reciclat până acum 8,4 tone de deșeuri și nu vrem să ne oprim aici. Vom continua dar vom fi bucuroși să ni se alăture cât mai multe instituții războiului nostru cu poluarea. Doar așa vom avea rezultate notabile la nivel național. Elevii școlii noastre au mulțumirea că mașina reciclării a mai luat și în această săptămână de la ei 113 kg de PET-uri, 317 kg de DEE-uri, 92 kg de HDPE-uri, 446 kg de sticlă ciob și 5 kg de doze de aluminiu.

Pe lângă faptul că se pot bucura de un mediu mai curat, mai au și mulțumirea că banii obținuți prin remunerarea lor în urma colectarii deșeurilor sortate și reciclate au intrat în dotarea școlii lor, actul educațional devenind unul mai bun chiar prin propriul lor efort.

Vă așteptăm să vă alăturați în număr cât mai mare acțiunilor noastre, să devenim și noi făuritori ai unui viitor mai frumos!

 

Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?