Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Șeful Inspectoratului Școlar, demis din funcție


Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a fost demis din funcție, vineri. Decizia a fost trimisă de Ministerul Educației prin fax la ISJ. Potrivit documentului, mandatul lui Cristea va înceta la data de 4 septembrie. 
Profesorul Dorin Cristea a declarat că va ataca în instanță decizia de demitere din funcție, la fel ca și ceilalți 12 inspectori egenrali din țară, care au fost la rându-le demiși. „Voi da în judecată ministerul, de altfel toți vom da. Nu avem nimic de pierdut, nici de câștigat. Eu nu țin la funcție, după 4 septembrie voi trece la catedră. Am conștiința împăcată, mi-am făcut treaba și plec la catedră cu fruntea sus. Acum mă ocup în continuare de Bacalaureat. Voi da în judecată și dacă voi câștiga procesul, vin o zi și apoi îmi dau demisia. Nu aș mai putea lucra (în ISJ-n.r.), a spus profesorul.
Acesta a adăugat că decizia de demitere este semnată de un secretar de stat și un director din cadrul ministerului. „Motivele invocate sunt niște aiureli: că nu am postat pe site-ul inspectoratului declarația de avere, dar este acolo și nu știu de când site-ul este un element de evaluare a activității; că nu m-am ocupat de programul laptele și cornul – dar asta nu este treaba inspectoratului, noi doar centralizăm; că nu am răspuns la o adresă a Prefecturii din 28 august 2017, dar eu cred că au greșit anul, trebuia 2016. Îmi aduc ceva aminte de o adresă, anul trecut, dar nu știu să spun dacă s-a răspuns cu întârziere sau nu. Știu că atunci eram în concurs pentru ocuparea funcției. În Vrancea, dar și la Sibiu, Ilfov, Călărași, nu s-a făcut niciul control, de aceea nu înțeleg de ce s-a luat decizia asta”, a adăugat Dorin Cristea.

50 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?