Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ședință de instruire pentru sesiunea de toamnă a Bac-ului, la Inspectoratul Școlar


La Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ) se va desfășura o ședință de instruire a persoanelor desemnate să facă parte din comisiile de examen și din centrul zonal de evaluare din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea de toamnă. La ședință au fost invitați să participe, conform prevederilor OMENCȘ nr. 5070/2016, reprezentanții presei, reprezentatul consiliului elevilor, ai consiliului părinților, precum și reprezentanții federațiilor sindicale FSLI și FEN. Ședința de instruire va avea loc duminică, 20 august 2017, ora 10.45, în sala de ședințe a IȘJ.
Conform Calendarului aprobat de MEN, luni, 21 august 2017, se va desfășura prima probă scrisă din cadrul examenului național Bacalaureat 2017, sesiunea august-septembrie.
Reamintim că pentru a doua sesiune a examenului național de bacalaureat s-au înscris 635 de candidați, după cum urmează: pentru prima probă de limba și literatură română s-au înscris 327 de candidați, pentru proba obligatorie a profilului s-au înscris 384 de persoane, iar pentru proba la alegere din cadrul profilului sunt 443 de candidați așteptați la examen.
Cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe luni, 21 august, a doua probă se va susține pe 23 august, iar pe 24 va fi proba la alegere. La nivelul județului Vrancea au fost stabilite 2 centre de examen (Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea Focșani și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani) și un centru zonal de evaluare (Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu Focșani).
Activitatea comisiilor din centrele de examen va fi monitorizată de inspectorii școlari ai IȘJ Vrancea, precum și de un reprezentant al Ministerului Educației Naționale (MEN). Președintele comisiei județene de bacalaureat va fi inspectorul general școlar, profesorul Dorin Cristea, iar vicepreședintele comisiei județene va fi inspectorul Ion Ionașcu. În zilele de 25 și 28 august 2017 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 29 și 30 august se va susține evaluarea competențelor digitale, iar pe 30 și 31 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie și tot atunci, cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații, între orele 16:00 și 20:00. Rezultatele finale ale examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, vor fi afișate pe 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?