Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Micul artist focșănean Cristian Preda, la „Seara Șlagărelor Românești” de la Mamaia



Micul artist focșănean Cristian Preda va cânta duminică, la Mamaia, la „Seara Șlagărelor Românești”. Evenimentul va avea loc în Piațeta Perla din Mamaia, fiind așteptate să participe nume consacrate ale muzicii românești.
Cristian are 9 ani și este elev al Școlii „Nicolae Iorga” din Focșani. Micul artist este pasionat de muzică, iar de la 5 ani participă la tot felul de serbări, spectacole de caritate, festivaluri și concursuri de gen, ce au loc în întreaga țară. „În paralel cu muzica, de la vârsta de 5 ani am mers și la dans sportiv. După 4 ani în pași de dans la Clubul Elit Focșani, am decis să urmez doar calea muzicii, lăsând dansul pentru alți micuți pasionați. Șlefuitorul vocii mele este distinsa soprană Gabriela Cristea din Buzău, unde merg cu mare drag pentru orele de canto și pian. Fiecare participare la o competiție a devenit unică și nu întotdeauna a adus premii, dar am legat noi prietenii, am câștigat experiență, care modelează procesul de formare a unui artist. Pentru formarea continuă îi mulțumesc și eu și familia mea doamnei profesoare de canto, care mă corectează și îmi îndrumă pașii în arta muzicală”, ne-a spus micul artist din Focșani.
Printre premiile obținute de Cristian enumerăm doar câteva: trofeul grupei la Festivalul de Muzică „Mihaela Runceanu” Buzău; trofeul Festivalului „Theodore Coresi” secțiunea pop internațional, Dochia, Neamț; premiul III la concursul „Ecoul pietrei craiului” Zărnești, 2017, Brașov; premiul I la concursul „Florile copilăriei”, Adjud 2016; premiul II la Kids Music București; Trofeul Festivalului Staruri Vrâncene Nănești 2017.
În prezent, Cristian este colaborator al proiectului „Save the music”, al Asociației Belli Arti Bucuresti. Cristian Preda face parte din trupa The Six din Buzău, cu care va participa la preselecțiile „Românii au talent”. Micul artist este susținut în activitatea sa muzicală de părinți, în special de mamă, care îl însoțește peste tot în țară. Aceasta ne-a spus că și-ar dori ca și autoritățile să promoveze copiii talentați din județ, mai ales la evenimentele publice, deoarece lumea muzicii este o lume în care se pătrunde destul de greu, iar părinții sunt nevoiți să facă sacrificii enorme pentru a le asigura copiilor participarea la diverse concursuri sau festivaluri. „Cristian este un copil talentat și vrem să îl susținem pe drumul muzicii. Este foarte greu să ajungi să participi la concursuri. Mi-aș dori tare mult ca autoritățile să promoveze și copiii de aici la evenimentele din județ. Pentru ei este foarte important să fie cunoscuți, ascultați, să aibă unde să se remarce”, ne-a spus Violeta Preda, mama lui Cristian. El este atât de dedicat muzicii, încât merge săptămânal la Buzău, unde ia lecții de canto de la soprana Gabriela Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?