Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

În zilele de 21 și 22 august, concurs pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct de școli


Profesorii care sunt experți în management educațional și vor să fie directori de școli își pot depune în scris opțiunile, până pe 17 august, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea. Cei interesați să ocupe un post de conducere, în una dintre școlile rămase fără director sau director adjunct și după organizarea celor două concursuri naționale, vor susține în intervalul 21-22 august un interviu. Acesta va avea loc în fața unei comisii constituite din 3 membri ai ISJ și ai Consiliului de Administrație.
Potrivit Ministerului Educației, candidații vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017-2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea și le vor fi testate cunoștințele privind legislația școlară raportată la nivelul și specificul unității de învățământ pentru care au optat. Durata interviului este de cel mult 20 de minute, iar punctajul minim de promovare este 21 din 30 de puncte posibile. ISJ poate constitui mai multe comisii de interviu pentru evaluarea candidaților.
Reamintim că ISJ Vrancea a scos la concurs 11 posturi vacante de director sau director adjunct. Aceste posturi au rămas vacante și după concursul național de ocupare a posturilor de conducere în învățământ, din 12 iulie. Astfel, e nevoie de director la Școala Gimnazială Angela Gheorghiu Adjud, Școala Gimnazială Victor Slăvescu Cotești, Școala Gimnazială Măicănești, Liceul Tehnologic Odobești, Școala Gimnazială Doctor Costică Bălan Poiana Cristei, Școala Gimnazială Profesor doctor general Gheorghe V. Zaharia Popești, Școala Gimnazială Ioan Vodă cel Viteaz Slobozia Ciorăști și de director adjunct la Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu, Școala Gimnazială Principele Șerban Ghica și principesa Aristița Ghica Sihlea, Școala Gimnazială Homocea.
Reamintim că pe 12 iulie a avut loc concurs de ocupare a celor 37 de posturi vacante de director și director adjunct scoase la concurs de ISJ Vrancea. Pentru o parte din posturi nu au fost candidați, precum postul de director de la Școala Angela Gheorghiu din Adjud, Liceul Tehnologic din Odobești, școlile din Popești, Slobozia Ciorăști, Cotești, Sihlea, Homocea. Nici funcția de director adjunct la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu nu prezentat interes pentru nici un profesor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?