Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Câștigătorii InfoEducație, premiați în prezența ministrului pentru Dialog Social, focșăneanul Gabriel Petrea


Concursul național InfoEducație a ajuns la final, câștigătorii urmând a fi premiați astăzi (sâmbătă). Evenimentul se vrea a fi unul festiv, iar organizatorii au pregătit o surpriză pentru concurenți, veniți din majoritatea județelor țării. Aceștia vor avea parte de un moment folcloric, oferit de un ansamblu din Paltin.
Pe parcursul șederii lor în tabăra de la Gălăciuc, elevii au avut parte și de momente mai puțin plăcute, din cauza întreruperilor de curent electric. Potrivit informațiilor furnizate de Daniel Gongu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate zilele acestea în Vrancea, firele de electricitate s-au dilatat și au produs avarii. Avariile au fost reparate în timp rezonabil, iar activitatea din tabără nu a fost perturbată pentru mult timp.
La premiere și-au anunțat prezența ministrul pentru Dialog Social, focșăneanul Gabriel Petrea, Maria-Manuela Catrina, secretar de stat la Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Sergiu Tomescu, consilier ministru în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, reprezentanți Google, care se numără printre sponsorii evenimentului, Dorin Cristea, inspector școlar general, Daniel Gongu, director executiv la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, inspectorul școlar Mihail Fîsan, organizatorul concursului Emil Onea, precum și alți invitați.
InfoEducație este un concurs dedicat pasionaților de IT, care au venit în Vrancea cu lucrări, care mai de care mai ingenioase, pe care le-au prezentat la cea de a XXIV- ediție a concursului. InfoEducație este un concurs ce se organizează încă din anul 1994 și este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice, atât de la profilul informatică cât și de la alte profile, și se desfășoară în patru etape: pe unitatea școlară, locală, județeană și națională.
Săptămâna aceasta, pasionații de informatică au prezentat diferite lucrări de specialitate, fiind organizate și sesiuni de comunicare pe teme de inginerie softwer. Tot în cadrul competiției, s-a desfășurat și un concurs pe echipe, ce a presupus realizarea unei lucrări ce trebuia să îmbine elemente de proiectare, programare și disign.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?