Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO : Baschet –Focșăneanul Radu Vârnă, campion al Europei, grupa B, cu Naționala României!


Radu Vîrnă, supertalentatul baschetbalist format la școala focșăneană, a devenit în premieră pentru el campion al Europei, grupa B, cu Naționala României. Performanța, catalogată de site-ul FR Baschet drept „cea mai valoroasă din ultimul deceniu”, a fost reușită la Oradea, unde au avut loc, în perioada 14-23 iulie, întrecerile Campionatului European Divizia B. În finală, România a câștigat cu 80-67 în fața valoroasei garnituri a Croației, a cărei formație de seniori este o prezență constantă la campionatele europene, mondiale sau olimpice! Meciul în urma căruia România a devenit campioana Europei la grupa B a fost deosebit de disputat, cu un sfert al treilea de senzație al românilor și cu un Radu Vîrnă autorul a 15 puncte, două recuperări și două asisturi! În semifinală, Echipa României trecuse în prelungiri de reprezentanta unei alte mari puteri a baschetului mondial – Rusia, iar în sferturi de finală, de Portugalia. Până atunci, România câștigase cu 63-51 partida cu Georgia, cu 84-65, pe cea cu Malta, întrecuse cu 68-63 Macedonia și cu 74-47, Albania.

Performanță excepțională a României cu Radu Vîrnă în formație!
  

Profesorul Petruț Mihai, unul dintre antrenorii care au contribuit decisiv la formarea și promovarea jucătorului de baschet Radu Vîrnă, fost antrenor al naționalelor României, mi-a spus că performanța la care a fost parte consistentă fostul său elev este excepțională! „Nu cred că se va mai întâmpla foarte curând ca o echipă a României să câștige pe rând jocuri cu Rusia și Croația, așa cum s-a întâmplat la Campionatul European de la Oradea. Iar Radu Vîrnă și-a valorificat calitățile incontestabile devenind jucător de bază al Naționalei U 20 a României. Și va fi foarte posibil convocat în Lotul Naționalei de seniori din care mai fac parte – și joacă în mod constant, alți doi jucători formați la Focșani, Cătălin Petrișor, băiatul colegului și prietenului Mircea Petrișor și Bogdan Èšibârnă. Un al patrulea baschetbalist focșănean din Naționala mare a României, Octavian Popa Calotă, format de profesorul Petrișor, este acum accidentat. Din lotul de 16 jucători,patru, adică un sfert ar fi focșăneni! Ceea ce este cu totul remarcabil și vorbește despre calitatea pregătirii făcute la școala noastră de baschet”.

Radu Vîrnă, jucătorul de trei ori vicecampion al Românei cu echipele Focșaniului!

Radu Vîrnă, fiul unei familii de intelectuali care i-au îndrumat cu grijă pașii în sport, jucător cu personalitate, a fost din primii ani unul dintre cei mai buni jucători al echipelor în care a evoluat! A câștigat medalia de bronz a Campionatului național U 14, când avea 12 ani și juca într-o formație cu liderii generației de 14 ani, Alin Olaru și Andrei Neguroiu, apoi în 2015 și 2016 a câștigat medaliile de argint pentru titlurile de vicecampion al României cu echipa U 20 a CSM 2007 LPS Focșani! În 2015 a fost inclus în best five-ul turneului final!
Radu Vîrnă, jucătorul care a făcut de atâtea ori spectacol baschetbalistic de mare calitate în Sala Polivalentă din Focșani purtându-și echipa spre victorie a confirmat splendid că are valoare, chemare spre baschetul mare. Radu Vîrnă, a cărui evoluție în sport vorbește și despre valoarea școlii de baschet de la Focșani! 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?