Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO şi GALERIE FOTO: La 9 luni după ce le-a murit un bebeluș din cauza MENINGITEI, o familie din Adjud își caută băiatul de 10 ani în apele Siretului


Carlos Nicolae Lăcătuș, un copil de 10 ani, din Burcioaia-Adjud, este căutat de pompieri în apele Siretului, după ce a dispărut în după amiaza zilei de miercuri, iar hainele i-au fost găsite pe unul dintre malurile râului. Două echipaje cu două bărci pneumatice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea l-au căutat pe toată durata zilei de ieri pe copil, atât în zona unde i-au fost descoperite hainele, cât și în aval. Căutările au fost coordonate de locotenent colonel Vasile Isticioaia, din cadrul ISU Vrancea, pompier cu mulți ani de experiență în căutări ale dispăruților pe ape.
    Din spusele tatălui, copilul ar fi dispărut de acasă miercuri după amiază, în jurul orei 17:30, când a plecat în sat împreună cu o verișoară să plătească o butelie. Pe drum, copilul a intrat în curtea școlii, pe motiv că vrea să meargă la toaletă. După aproximativ zece minute, timp în care l-a așteptat, verișoara sa a început să-l caute și a constatat că minorul este de negăsit. A mers acasă și le-a povestit părinților. Aceștia împreună cu niște prieteni au început să-l caute. În jurul orei 21:30 i-au găsit hainele pe un mal al Siretului.

 „Copilul a venit la mine, că am lucrat la un văr de al meu la o casă, am ajutat să construiască un acoperiș, și o verișoară de-a lui l-a rugat frumos să meargă cu ea să plătească o butelie  la cineva. Când a venit înapoi, pe la jumătatea drumului au ajuns în dreptul școlii iar el a spus că se duce să-și facă nevoile la toaleta din curtea școlii. Fata l-a așteptat cam 10 minute, după care văzând că nu mai vine, s-a dus după el și nu l-a mai găsit nici în curtea școlii, nici la baie. Fata a plecat acasă, iar când am întrebat-o, ne-a spus că a rămas în curtea școlii și din curte nu l-a mai găsit. Am început să-l caut împreună cu maică-sa și cu niște prieteni de-ai mei. Pe la 21:30  am găsit hainele pe mal, acolo unde au început căutările. Le-am mutat un pic mai încolo că erau prea aproape și creștea apa. Au venit domnii de la poliție, pompierii…  Mai am o fetiță de 8 ani și un băiat de 4 ani. Și-am mai avut un băiețel de patru luni și jumătate, a murit acum nouă luni de meningită în spital la Focșani. N-au știut ce să-i facă ăștia de la spitalul Adjud și când s-au dus la Focșani a fost prea târziu”, ne-a spus Constantin Mihalache, tatăl copilului dispărut. Potrivit acestuia, copilul nu știa să înoate foarte bine și nu obișnuia să plece de acasă fără să anunțe.
    Locotenent colonel Vasile Isticioaia, din cadrul ISU Vrancea a declarat: „Din câte am observat în apă, datorită vitezei  apei Siretului cred că trupul ar putea fi mai în aval. Deja facem căutare pe partea dreaptă a Siretului cu un echipaj de la ISU, acum mai avem încă unul mai în amonte, cu care vom face căutări pe partea stângă. Acum două minute am ieșit din apă împreună cu un echipaj de la un proprietar din zonă de aici. Am observat că apa este foarte limpede, vizibilitatea foarte bună până la trei, patru metri, se vede inclusiv vegetația submersă. Căutările le vom face până îl vom găsi. Să sperăm că-l vom găsi cât mai repede”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?