Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Atelierul „Pompier pentru o zi”, cu ocazia Zilei Aniversare a ISU Vrancea


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea va desfășura la data de 23 iulie mai multe activități pentru public, cu ocazia Zilei Aniversare a unității. Printre activitățile planificate se regăsește și atelierul denumit „Pompier pentru o zi”, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de plutonier adjutant Forin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.
    „Cu ocazia sărbătoririi la data de 23 iulie a Zilei Aniversare a unității, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea și-a propus desfășurarea unei serii de activități pentru a împărtăși bucuria și onoarea acestui moment festiv cu un număr cât mai mare de persoane.
    Printre activitățile planificate se regăsește și atelierul denumit „Pompier pentru o zi”. Anterior sărbătoririi zilei aniversare, ne-am propus să oferim tuturor cetățenilor posibilitatea familiarizării cu meseria de pompier prin interacțiune directă. Grupul țintă va fi reprezentat de persoane de toate vârstele, copii, părinți și bunici. Vom prezenta accesoriile autospecialelor de lucru cu apă și spumă, ale ambulanțelor S.M.U.R.D. și ale vehiculelor cu șenile, destinate facilitării ajungerii în zone greu accesibile, iar paramedicii vor prezenta tehnici specifice de acordare a primului ajutor de bază. De asemenea, vom organiza un punct mobil de informare preventivă și vom distribui materiale, adaptate pe categorii de vârste, cu recomandări specifice de comportare în cazul producerii unor diverse situații de urgență.
    Acțiunea se dorește a fi o punte de legătură între cetățeni și pompieri, prin prezentarea misiunilor specifice și a tehnicii utilizate încercând, în același timp, să formăm și să dezvoltăm o conduită preventivă, esențială în viața de zi cu zi.
Atelierul denumit „Pompier pentru o zi” se va amplasa în apropierea locului de joacă pentru copii din Grădina Publică, timp de două zile, sâmbătă, 15 iulie 2017 și duminică, 16 iulie 2017, în intervalul orar 18.00-21.00″
  se arată în comunicatul de presă al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?