Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO :Familia unui antrenor de fotbal sucevean, implicată într-un accident soldat cu moartea mezinului, la Golești


Tragedie în familia unui antrenor de fotbal din Suceava, după ce băiețelul de numai patru ani și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut pe raza localității Golești din județul Vrancea. Potrivit presei sucevene, cel care conducea autoturismul Opel Corsa este Marius Lup, profesor și antrenor la Liceul Sportiv și antrenor de fotbal cu portarii, care s-a aflat și pe banca tehnică a Forestei Suceava.
    Cei doi soți din Suceava, ambii în vârstă de 40 de ani, mergeau împreună cu cei trei copii, băiețelul de 4 ani, și fetele de 15 și 7 ani, pentru a-și petrece concediul la mare în Bulgaria. Potrivit polițiștilor, cei cinci ar fi plecat de acasă la drum în jurul orei 22:00, iar în jurul orei 2:00, pe fondul adormirii la volan, pe raza localității Golești, autoturismul Opel în care se aflau a intrat într-un cap de podeț, după care a luat foc. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu o autospecială de lucru, un echipaj SMURD și două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. Au fost preluate trei victime, două fiind transportate la spital cu alte mijloace înaintea sosirii forțelor de intervenție de la fața locului. Niciuna dintre cele cinci victime nu a fost încarcerată. În urma impactului, autoturismul a ars în totalitate.
    La scurt timp după ce a fost adus la Spitalul județean în stop cardio-respirator, în urma repetatelor manevre de resucitare, băiețelul în vârstă de 4 ani, care prezenta traumatism cranio-facial acut închis, contuzie braț și antebraț drept cu escoriații locale, a decedat. Surorile lui, de 15 și 7 ani, dar și părinții au fost aduși cu traumatisme multiple la nivelul capului, toracelui și abdomenului. Toți patru au fost internați la Chirurgie-ATI.

    „Azi-noapte, în jurul orei 02:00, la secția de primire urgențe a Spitalului județean Focșani au fost aduse cinci victime rănite grav în urma unui accident rutier. Una dintre ele, un băiețel de patru ani, a venit în stop cardio-respirator și a decedat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Celelalte patru au fost stabilizate și internate în secția de Terapie Intensivă. În cursul acestei dimineți (ieri – n.r.) se va intra cu fiecare în Blocul Operator pentru intervențiile chirurgicale de care au nevoie. Victimele au fost rănite grav, prezentau traumatisme la nivelul capului, la nivelul abdomenului, la nivelul toracelui cât și fracturi ale membrelor superioare și inferioare. Tot astăzi (n.r. ieri) se va stabili dacă se impune transferul lor la un alt spital”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătoarea de cuvânt a Spitalului județean.
    Ca urmare a producerii tragicului accident, șeful Serviciului Rutier Vrancea, comisar-șef Cătălin Stegărescu, a anunțat că în perioada următoare va întări dispozitivele de supraveghere a circulației, iar aparatura de supraveghere video va fi folosită cu maxima eficiență. Acesta a mai precizat că nu își explică totuși cum de șoferul a adormit la volan în condițiile în care în zona în care s-a produs accidentul sunt trei seturi a câte șase benzi rezonatoare. „La data de 11 iulie 2017, în jurul orelor 1:45, pe DN2-E85, în interiorul comunei Golești, la km 178+900, conducătorul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în Suceava, pe fondul adormirii la volan a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un cap de podeț. În urma producerii accidentului a rezultat decesul unui minor de patru ani, rănirea gravă a altor trei persoane și rănirea ușoară a conducătorului auto”, a declarat comisar-șef Cătălin Stegărescu.
 

  Întrebat ce măsuri vor fi luate în perioada următoare, care se anunță una aglomerată în trafic,  comisar-șef Cătălin Stegărescu a mai spus că ” având în vedere experiența anilor trecuți și faptul că în perioada asta cresc foarte mult valorile de trafic, vom întări dispozitivele de supraveghere a circulație și vom utiliza cu maximă eficiență aparatura de supraveghere video, care întotdeauna s-a arătat eficientă într-o situație ca aceasta. După cum ați văzut, la accidentul de circulație, în urma lucrării de reabilitare și modernizare a părții carosabile am avut benzi rezonatoare. Practic, pe tronsonul de drum unde s-a produs accidentul, semnalizarea rutieră este ireproșabilă. Avem benzi rezonatoare de câte șase. Practic e un mare semn de întrebare cum acest conducător auto a adormit la volan. Chiar vorbeam și cu administratorul de drum și ne întrebam cum s-a putut întâmpla asta, în condițiile în care acolo avem benzi rezonatoare care sunt foarte proeminente. Ne-a mai rămas să amplăsăm acolo un detector vizavi de adormitul la volan…”, a declarat șeful Serviciului Rutier Vrancea, comisar-șef Cătălin Stegărescu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?