Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cu ORDINUL DE PROTECŢIE în mână, o mămică cu doi copii DOARME PRIN VECINI, iar soţul agresiv în casă


Cu ordinul de protecție în mână, o mămică cu doi copii din Adjud, doarme de două nopți prin vecini, în timp ce soțul agresiv doarme liniștit în casa în care nu mai are dreptul să mai stea pentru că a fost evacuat. G. L., care se află în divorț,  spune că îi este frică să mai meargă și pe stradă, întrucât soțul ei care ar fi un om foarte violent, i-ar putea face rău atât ei cât și copiilor.  Întrucât nu se mai înțelegeau deloc și existau conflicte frecvente, femeia a deschis acțiune în instanță pentru ordin de protecție pentru a doua oară. Magistrații de la Judecătoria Focșani s-au pronunțat în acest dosar pe data de 6 iulie a.c., și au dispus evacuarea bărbatului din casă. În plus i-au interzis să se mai apropie de ea și de copii la o distanță mai mică de 150 de metri.
„Admite, în parte, cererea de emitere a unui ordin de protecție, formulată de reclamanta L (…) G. (…), în contradictoriu cu pârâtul L (…) E (…) A(…), Dispune evacuarea pârâtului din locuința familiei situată în (…). Dispune reintegrarea reclamantei L (…) G. (…) și a copiilor minori (…) în locuința familiei situată în Adjud (…). Obligă pârâtul (…) să păstreze o distanță minimă de 150 de metri față de reclamanta L (…) G. (…) și de copiii minori (…). Obligă pârâtul să păstreze o distanță minimă de 150 de metri față de domiciliul reclamantei(…), locul de muncă al reclamantei (…) și unitatea de învățământ a minorilor (…); Obligă pârâtul să nu intre în contact telefonic ,prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima reclamantă. (…) Se vor aduce la indeplinire,din oficiu,dispozitiile art.31al.1 din Legea 217/2003 ,în sensul comunicarii prezentului ordin de protecție, de îndată, structurilor Poliției Române în a caror raza teritorială se afla locuința reclamantei și a pârâtului. Executorie. Cu apel în 3 zile de la pronuntare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Focsani”, a decis instanța, iar soluția nu a fost atacată cu apel.

Bărbatul a spart geamurile casei

Bărbatului nu prea i-a păsat de condițiile puse de magistrați, așa că în seara zilei de luni a intrat peste soția cu care se află în divorț în casă, după ce i-a spart geamurile. În timp ce ea și copiii au dormit prin vecini, soțul a dormit liniștit în casa din care a fost evacuat. „Am doi copii minori cu actualul soț cu care sunt în divorț. Problemele sunt vechi și am făcut multe plângeri, iar la o parte din ele am renunțat de dragul copiilor că am zis să le fie bine. Pentru că nu se mai putea, am cerut ordin de protecție și l-am obținut, iar el a fost evacuat din casă. Am avut două ordine de protecție. O vreme a fost plecat din țară, iar săptămâna trecută a revenit și a început cu amenințările. Am făcut sesizări la poliție. Aseară (luni seara-n.r) când am venit acasă de la serviciu, el a venit acasă la mine și a spart geamurile. Am sesizat poliția din nou și evident că nu am mai putut sta acasă de frică. Dimineață (ieri dimineață-n.r) când m-am dus acasă, el dormea bine merci deși nu are dreptul să calce în acea casă pentru că a fost evacuat și nu are voie să se apropie de mine și de copii. Am sunat din nou la poliție și am dat toată ziua declarații. Mi s-a spus că deocamdată nu-i poate face nimic, deși el are mai multe plângeri pentru că este foarte violent. Eu stau pe la vecini cu tot cu copii pentru că îmi este frică să nu mă omoare. El și acum este pe aici prin zona mea, la un bar și bea. Este foarte violent și am mari probleme. Eu vreau să rămân aici în Adjud pentru că aici am loc de muncă, copiii merg la școală aici, au prieteni, dar nu știu ce să fac și cum să fac pentru că îmi este frică să merg și pe stradă. Nu vreau altceva decât să se facă ceva și să nu mai fim terorizați de acest om”, ne-a spus G. (…) L.
    La rându-i, Ana Viorica Pușcașu, avocata femeii, ne-a spus că bărbatul a respectat condițiile primului ordin de protecție, lucru care nu s-a mai întâmplat în cazul celui de-al doilea. „În luna iunie 2017, L.E.G se întoarce în domiciliul comun, primul ordin de protecție fiind expirat. Pentru că acesta a reînceput să aibă același comportament agresiv au fost anunțate organele de poliție, iar mama și copiii au plecat de acasă. S-a introdus cerere pentru al doilea ordin de protecție care a fost obținut prin sentința civilă (…). Hotărârea este executorie de la pronunțare, astfel că acesta a fost comunicat organelor de poliție din Adjud care aveau obligația de a-i pune în vedere lui L.E.G conditiile prevăzute și sancțiunile. Luni, 10 iulie 2017,  deși exista ordinul de protecție,  iar L.E. G era evacuat din domiciliul comun și trebuia să păstreze distanța de 150 m de victimă, acesta revine la domiciliul comun unde sparge geamurile locuinței. Consider că trebuie să se ia măsuri urgent în acest caz”, ne-a spus avocata femeii terorizate de soț.

Cercetări pentru distrugere și nerespectare a hotărârii judecătorești

Polițiștii cunosc situația și ne-au spus că deja se fac cercetări în acest caz pentru săvârșirea a două infracțiuni, urmând ca verificările să continuie și zilele următoare. Nu este exclus ca situația să se schimbe, iar împotriva bărbatului să fie luate alte măsuri. „A fost înregistrată o plângere și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a hotărârii judecătorești, Art.32 din Legea 217/2003 și distrugere, Art. 253 C.P”, ne-a declarat agent principal Paula Enache de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. Într-un caz asemănător, ieri, la Suceava, politiștii au dispus reținerea unui bărbat care a mers la locul de muncă al soției și a făcut scandal, încălcând un ordin de protecție.

 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?