Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Traficant de droguri de mare risc, urmărit internațional, prins de polițiști


Un bărbat urmărit internațional de autoritățile judiciare din Italia pentru trafic de droguri de mare risc a fost depistat de polițiștii timișeni și de cei de la Direcția Operațiuni Speciale. „La data de 3 iulie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și polițiștii de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au depistat, pe DN 691, un bărbat de 52 de ani, care era urmărit internațional. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Italia”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis marți.
Pe numele celui în cauză autoritățile judiciare din Italia au emis, în anul 2014, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. În luna martie 1996, bărbatul ar fi comercializat 1.500 de grame de cocaină.
Potrivit unor surse judiciare, cetățeanul italian se numește Paolo Farinelli, născut în 1965 la Tripoli și este membru în gruparea PE Silvano. El este condamnat la pedeapsa cu închisoarea de doi ani, trei luni și 13 zile, de către autoritățile italiene, pentru trafic de cocaină. Pentru depistarea urmăritului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — IGPR. Activitatea a fost coordonată de Direcția de Investigații Criminale și a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?