Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Mamă și fiu, cercetați pentru trafic de persoane și minori; bărbatul și-ar fi obligat inclusiv iubita să se prostitueze


Trei percheziții au efectuat la Păunești, ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCOO) Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori. În dosar se mai fac cercetări și pentru infracțiunea de act sexual cu un minor și complicitate la primele două infracțiuni. După ce au percheziționat cele trei locații, polițiștii s-au întors la Focșani cu mai multe persoane, aproximativ 10 după cum ne-au spus surse oficiale, pentru ca acestea să fie audiate. Aseară, s-a luat măsura reținerii în cazul a doi tineri, iar pentru o femeie, care este mama unuia dintre tinerii reținuți, a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Potrivit informațiilor primite de la anchetatori, începând din anul 2016 și până în prezent, principalul suspect, de 24 de ani, recidivist, a întreținut relații sexuale cu două minore care aveau sub 15 ani. Pe una dintre ele a trimis-o la produs, dar pe cealaltă și pe încă o tânără, de 17 ani, nu a reușit să le convingă să se prostitueze. De asemenea, el este bănuit că și-a trimis inclusiv iubita oficială, care era majoră, să practice prostituția în zona cartierului Burcioaia din Adjud. Toți banii câștigați de aceasta și-i însușea. Celălalt tânăr reținut, de 25 de ani, este cercetat pentru complicitate la trafic de persoane, el fiind bănuit că o transporta pe iubita amicului său la locul „muncii” și îi ducea apă, mâncare și prezervatize. Este este judecat pentru același gen de fapte și la Bacău. Mama tânărului de 24 de ani este cercetată tot pentru complicitate la trafic de persoane deoarece știa cu ce se ocupă fiul său și prietena acestuia și de fiecare dată când tânăra pleca, sătulă fiind de „munca” pe care trebuie să o presteze, femeia o convingea să vină înapoi. 
„În dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu un minor și complicitate la trafic de persoane. Față de doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii, iar pentru cea dea treia persoană, o femeie, a fost luată măsura controlului judiciar”, a declarat procurorul Liviu Oprișan, în cadrul DIICOT Vrancea.
    Din ce în ce mai multe persoane sunt cercetate pentru astfel de infracțiuni ca urmare a acțiunilor organizate de polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT. Unele dintre dosare sunt în lucru, în timp ce altele au fost trimise în judecată, dosarele lor aflându-se pe rolul Tribunalului Vrancea. Luna aceasta, procurorii DIICOT au trimis în judecată, pentru același gen de fapte, doi bărbați din Suraia, respectiv Bordeasca Veche. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?