Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Drapelul Naţional, simbol de suflet al tuturor românilor


Parlamentarii social democrați vrânceni au salutat faptul că, pe 26 iunie, românii sărbătoresc Drapelul Național, simbol de suflet al tuturor românilor.
Drapelul Național – albastru, galben, roșu de la lance – a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Èšara Românească la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăție” înscrisă pe el. Roșul semnifică sângele înaintașilor noștri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea față de neam și de țară să fie la fel de aprinsă ca focul roșului din steag. Galbenul exprimă grandoarea țării, prestigiul și virtutea. Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului și gândirii neamului românesc, credința și puterea cu care suntem legați de pământul patriei. „Drapelul țării noastre evocă trecutul glorios al poporului român care s-a luptat pentru libertatea națională și pentru păstrarea tradițiilor noastre. Pentru vrânceni, această zi are o semnificație deosebită deoarece anul acesta sărbătorim 100 de ani de la luptele Mărășești și Mărăști. Victoriile ostașilor români din vara anului 2017 au avut o importanță deosebită, cu prețul a nenumărate jertfe fiind realizată Marea Unire de la 1 decembrie 1918”, a declarat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu. 
Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a precizat că atestat documentar încă din cel de-al patrulea deceniu al secolului XIX și consacrat în mod oficial de mișcarea revoluționară de la 1848, tricolorul ne-a însoțit și continuă să ne fie alături în momente cruciale ale istoriei noastre. „Flamura tricoloră a însuflețit eroii acestei țări în cumpăna marilor războaie, ne-a emoționat în fiecare clipă în care un român a urcat pe podiumurile competițiilor internaționale de tot felul și ne însoțește zi de zi, îndemnându-ne să rămânem demni și siguri pe noi, la ceas de bucurie sau de restriște”, a precizat Angel Tîlvăr.
Parlamentarul a adăugat că ceremoniile și evenimentele organizate cu acest prilej peste tot în țară ne aduc împreună, în jurul stindardului roșu – galben – albastru. Deputatul vrâncean crede că ceea ce ne unește cu adevărat este mândria de a-l vedea fluturând între steagurile lumii: la Bruxelles, în fața sediilor Uniunii Europene și NATO, la sediul ONU din New York. „Prin drapelul său, România este prezentă în cele mai importante instituții regionale, europene și internaționale. Sub culorile sale, noi toți reprezentăm România. În ajunul Marelui Centenar din 2018, când vom marca unitatea ființei naționale, tricolorul trebuie să reamintească românilor din întreaga lume de apartenența la istoria, valorile, tradițiile și spiritualitatea care ne fac ceea ce suntem și ceea ce vom fi. Încărcat de forță și de speranță, fie ca Drapelul Național să se ridice, acum și pururi, deasupra României puternice, libere, democratice și prospere!”, a încheiat deputatul Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?